Részleges beismerő vallomást tett az a  29 éves férfi, aki tömegkarambolt okozott csütörtökön Budapesten, a Ferihegyi Repülőtérre vezető úton, a repülőtér D portájánál. A férfit másnap fogták el, a balesetben egy ember meghalt.

Sok autó karambolozott

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt ,négy autó ütközött össze csütörtök délután a Ferihegyi Repülőtérre vezető úton, a repülőtér D portájánál. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elmenekült a baleset okozója

A BudaPestkörnyéke.hu helyszínen tartózkodó tudósítója elmondta: bűnügyi helyszínelők érkeztek a balesethez, nyomozókutyát is bevetettek. Nem kizárt, hogy nem minden sofőr maradt a helyszínen, vagy drogot keresnek. Az áldozat hozzátartozói közben megérkeztek, nagyon sírnak. 

Sávváltás közben ütközött

B. Richárd a Ferihegyi repülőtérre vezető úton közlekedett Vecsés felől Budapest belváros irányába. A repülőtér D portájánál a férfi sávot váltott, amelynek során nekiütközött egy vele azonos irányban haladó gépkocsinak – írja a BudaPestkörnyeke.hu

Átcsúszott a másik sávba

Az ütközés következtében a gyanúsított gépkocsija átcsúszott a szemben haladó sávba, ahol összeütközött egy szemből érkező autónak, majd egy tehergépkocsinak is.

Egy ember meghalt

A négyes karambolban egy ember meghalt, két embert súlyos, további két embert pedig könnyebb sérülésekkel vittek kórházba. Az áldozat B. Richárd egyik 39 éves ismerőse volt. A vétkes sofőr segítségnyújtás nélkül lelépett a helyszínről a tragédia után, Pilisen fogták el végül.

Helyszíni felvétel – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

A reptéri mentők is kivonultak

Az Országos Mentőszolgálat a baleset után azt írta, hogy a reptér ellátását biztosító Airport Medical Service rohamkocsiját is a helyszínre vezényelték. A “Doctor 10” hívójelű mentő, a szigorú reptéri előírások miatt, csak rendkívüli helyzetben hagyhatja el a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér betonját, mégis évente kb. 8-10 alkalommal riasztja a Központi Mentésirányítás a gyorsforgalmi úton történő balesetekhez is.

Mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/OMSZ

Gyanúsított lett a férfi

A nyomozók halált eredményező közúti baleset gondatlan okozásával, és ötrendbeli segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsították meg a férfit. Kiderült, hogy B. Richárd nem most kezdte a szakmát a közlekedési szabálysértések terén – írja a 24.hu.

Jogsi nélkül vezetett

Vezetői engedéllyel nem rendelkezik, ennek ellenére rendszeresen vezet járművet. Az elmúlt időszakban pedig kirívóan sok szabálysértés, köztük számos közlekedési és közlekedéssel kapcsolatos egyéb szabálysértés miatt indult eljárás vele szemben. B. Richárdot az ezek keretében kiszabott járművezetéstől eltiltások, pénzbírságok és egyéb szankciók sem tartották vissza attól, hogy érvényes vezetői engedély nélkül vezessen, a közlekedési szabályokat semmibe veszi. Minderre figyelemmel, reális a bűnismétlés veszélye is.

Indítványozták a letartóztatását

A férfi a hatóságokkal sem együttműködő, az idézéseket nem vesz át. Mindezért, a várható büntetés mértékére is tekintettel, megalapozottan feltehető, hogy szabadon hagyása esetén az eljárásban elérhetetlenné válna. Mindezekre való tekintettel az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/Gombkötő Krisztián