Jogerősen emelkedett egy Nógrád megyei férfi elleni ítélet, mivel hasba szúrta élettársa frissen szabadult férjét. A Nógrád Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat az egyébként büntetlen előéletű férfi ellen.

A férj nem volt otthon

A vádlott 2019-ben egy olyan nővel létesített élettársi kapcsolatot, akinek férje éppen szabadságvesztés büntetését töltötte – olvasható az ugyeszseg.hu oldalon.

Jól szórakoztak

Miután a férj kiszabadult, elment meglátogatni őket salgótarjáni otthonukba. Itt együtt italoztak és beszélgettek.

A férj maradni akart

A házigazda éjfél körül arra kérte férfit, menjen haza. A férj azonban kijelentette, hogy addig nem megy el, amíg arra a felesége meg nem kéri.

Már el akart indulni

Emiatt vitázni kezdtek, majd a házigazda ajtót mutatott a férjnek. A férfi elindult az ajtó irányába, amikor a vádlott egy 19 cm pengéjű késsel hasba szúrta őt.

Megpróbált elbújni

A sértett férfi bemenekült egy szobába, ahonnan nem akart kijönni. A vádlott ezért betörte az ajtóüveget, mire a sértett végül kimerészkedett.

Segíteni próbáltak

A vádlott és élettársa megpróbálta elállítani a vérzést és segítséget is hívtak hozzá.

Megúszta a férj

A sértett könnyű sérülést szenvedett, bár a kés pengéje teljes egészében a hasában volt.

Meg is halhatott volna

Ha a szúrás merőlegesebben éri a testét, akkor halálosan is megsebesülhetett volna.

A férfi bűnös

A Nógrád Megyei Főügyészség 2020 szeptemberében emelt vádat a nő élettársa ellen.  A Balassagyarmati Törvényszék – a járványhelyzetre is tekintettel – tárgyalás mellőzésével életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete elkövetése miatt mondta ki bűnösnek a férfit, és két év, végrehajtásában négy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Kiemelt kép: illusztráció