Vádat emelt a Szekszárdi Járási Ügyészség egy 45 éves férfi és 18 éves, az eset elkövetésekor még fiatalkorú fia ellen aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése miatt. Emellett a férfinak felelnie kell zaklatás, kapcsolati erőszak, és kiskorú veszélyeztetése miatt is.

Megromlott viszony

A 45 éves férfi és élettársának viszonya még 2019-ben romlott meg a vád szerint. Utóbbi később kapcsolata került egy másik férfival – olvasható a 24.hu oldalon.

Zaklatni kezdett

A férfi ezt a helyzetet nem fogadta el. Egyre agresszívabbá vált, és rendszeresen zaklatni kezdte a másik férfit.

Bántalmazta is a másikat

A vádlott ezenkívül követte, fenyegette, és még a házánál is figyelte a másikat. Egy alkalommal bántalmazta is.

Megfenyegette élettársát

A 45 éves férfi folyamatosan megalázta és félelemben tartotta két gyermeke édesanyját, élettársát is. Az élete kioltásával is fenyegette.

A fiuk az apát támogatta

Ezt általában az akkor még 17 éves kisebbik fiuk jelenlétében tette. Ennek köszönhetően a mostani vádlott egyre inkább támogatni kezdte az édesapja viselkedését.

Fegyvert is vett

A 45 éves vádlott ismeretlen személytől még egy szovjet gyártmányú lőfegyvert is vásárolt, amelyhez nem volt engedélye. Ezzel tanította a fiát lőni a présházuk udvarán.

Megtámadták az anyát

A két vádlott megbeszélte, hogy ráijesztenek a nőre. Az édesapa ezért otthonukban arccal előre egy fotelba nyomta élettársát, kezeit pedig gyorskötözővel hátrakötözte. Eközben a fiú fogta le az anyja kezeit.

Sikerült elmenekülnie

A nő végül kiszabadult, levágta a kötözőket, és elmenekült a házból.

Letöltendőt kér az ügyészség

Az ügyészség letöltendő fegyházat kért a férfira. A fiatal vádlottra próbára bocsátást kértek azzal, hogy a próba ideje alatt rendeljenek mellé pártfogót.

Kiemelt kép: illusztráció