Ahogy azt korábban megírtuk itt a Kékvillogó.hu hírportálon egy közmunkás ellopta, megfojtotta, majd megfőzte azt a kiskőrei pávát, amire nagyon büszke volt a település, sokan szelfiztek is a madárral. Az ügyészség friss közleménye szerint két évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott a három gyermeket egyedül nevelő férfi. Három hete a jelentős összegű adócsalásért elítélt tévésztár Hajdú Péter szintén felfüggesztettet kapott.

Felfüggesztett börtön

Felfüggesztett börtönt kapott az a közmunkás férfi, aki nemrég ellopta és megfojtotta Kisköre népszerű páváját, Boriszt – derül ki az egri törvényszék tájékoztatójából.

Szerették a pávát a helyiek

A színes madár kifejezetten szerették a helyiek, sokat fotózkodtak vele, ezért nagy volt a felháborodás, amikor kiderült, hogy az egyik közelben dolgozó közmunkás elkapta az állatot, megfojtotta és megfőzte. Az egri törvényszék közleménye szerint a páva elszökött a tulajdonos udvarából, és egy négy főből álló közmunkás társaság talált rá.

Ilyen levest az étteremben sem kapni

Az ügyészség közleményében ez áll: A brigád egyik tagja elhatározta, hogy a pávát megfogja és levest főz belőle, s társai előtt kijelentette: „ilyet az étteremben sem kapni”. Az állathoz lépett, elkezdte a faroktollait tépkedni, majd belerúgott, mire a páva a földre került, ám még élt.

Megfojtotta a madarat

A közmunkás férfi fojtogatta a pávát miközben többször nyakon ütötte, mire végül a páva elpusztult. A férfi aztán még több tollát kitépte a pávának, majd azt a kabátjába rejtette és eltulajdonította.

Két évre szóló felfüggesztett börtön

A bűncselekménnyel 60 ezer forintos kár keletkezett, a tettes pedig elismerte a bűncselekményt. A férfi lopás miatt két évre szóló felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A bíróság enyhítő körülménynek tekintette, hogy a férfi egyedül neveli három gyerekét. A közleményből nem derül ki, hogy pontosan milyen büntetési tételt függesztettek fel két évre, vagyis a pávalevesért egy év, vagy két hónap börtönbüntetést kapott két évre felfüggesztve.

Felfüggesztettet kapott a tévésztár is adócsalásért

Két hete írtuk meg, hogy mindössze egy tárgyalási nap után megegyezéssel zárult Hajdú Péter showman, tévés producer büntetőügye, amely nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt indult, írja a Magyar Hang. A showman jelenleg Mészáros Lőric volt felesége tévéjének vezérigazgatója.

Fiktív számlák

Az ítélet szerint Hajdú a cége nevében benyújtott valótlan tartalmú áfabevallásokban fiktív számlák áfatartalmának jogosulatlan levonásba helyezésével több mint 280 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek, írja a Magyar Hang.

Megszólalt az ítélet után

Hajdú Péter az ítélet után ezt mondta a Blikknek: “Annak érdekében, hogy ne kelljen évekig bíróságra járnom, beismertem az ellenem felhozott vádakat már az év elején, és az utolsó fillérig mindent visszafizettem a költségvetésnek, ezzel részemről lezártnak tekintem az ügyet.” – mondta a tévés.

Megpróbálták felgyújtani a törökbálinti éttermét

2018-ban ismeretlenek egy szombatra virradóan megpróbálták felgyújtani Hajdú Péter műsorvezető törökbálinti éttermét, a Like Bisztrót. Annyit lehetett tudni, hogy az épületben nem keletkezett nagyobb kár és végül csak a teraszt érték a lángok.

Kiemelt kép: Az ellopott, majd megfőzött páva – Forrás: Facebook