Van egy manapság nagyon gyakran használt dán szó, a hygge, amit nem is igazán lehet tökéletesen magyarra fordítani. Talán a legjobban a „kellemes”, „otthonos”, „meghitt”, „biztonságos” kifejezésekkel lehet visszaadni azt az érzésvilágot, amit ezzel ki szokás fejezni. Egy életérzés vagy életmód, ami a kényelem, a harmónia és a belső béke megteremtésére összpontosít elsősorban.

A skandináv boldogság

A DODO hygge kollekciójában olyan remek darabokat vásárolhatsz, amelyek közvetítik feléd is ezt az igen pozitív életérzést, életfelfogást. A hygge ugyanis tökéletesen alkalmas arra, hogy az életbe boldogságot hozzon. Azt szokták róla mondani, hogy egyet jelent a barátságossággal, az otthonossággal, a meghittséggel, az örömmel, az úgynevezett “együtt-levéssel”, a komfortossággal és a pillanatban történő jelenléttel.

A lakberendezésben ezt úgy juttathatod a legjobban kifejezésre, hogy olyan tárgyakat használsz, amelyek természetesek és díszítéstől mentesek. Pont emiatt is fontos még ezenfelül, hogy időtálló darabokat válassz, amit a minőségi anyaghasználat biztosít a legjobban. Ahhoz, hogy ki tudj szakadni a stresszes, fárasztó és túl zajos környezetből, fektess nagy hangsúlyt a hangulat meghittségére és a kényelemre, teremtsd meg a pihenésre szolgáló tereket. Azok majd aztán megfizethetetlen nyugalmat fognak számodra biztosítani.

Organikus, geometrikus és természetes

Legyen egy hygge sarkod, ami “hivatalosan” is legyen aztán a nyugalom szigete, ahol tökéletesen ki tudod zárni a külvilágot. Válassz jól variálható és/vagy többfunkciós praktikus bútorokat, amelyekkel könnyen átrendezheted a tereket. Ezzel sok-sok kreativitást és változatosságot csempészhetsz a lakásodba.

A hygge formavilága újító, de mégis a hagyományokra épülő. Az újabb skandináv design bútorai már geometrikus formát öltöttek. A bútorkárpitok általában természetesek, kézműves jellegűek, mind a színüket, mind az anyagukat tekintve. Persze könnyen tisztíthatók is. Főleg pamut, gyapjú és lenvászon, azaz természetes anyagok használata a jellemző. A minták puritánok, visszafogottak, világos hátterűek, az élénk tónusokat inkább csak kontrasztként használják.

Zárd ki a túl sok ingert

A gyertyák és mécsesek használatával nagyon otthonossá, hívogatóvá és meleggé teheted a helyiségeidet, de egy meleg fényű LED fényfüzér vagy villanykörte is kiváló hatást kelt. Ezt segítik a bolyhos takarók, a régi és az új elemek keveredése és a különféle terek összemosása. Persze semmit sem kell túlgondolnod. Minél egyszerűbb, annál jobban sikerül a boldogság szigeted megteremtése.

Ha te is azt szeretnéd, hogy az életed egy kicsit (vagy sokkal) kiegyensúlyozottabbá váljon, ideje felfedezned az egyszerű örömöket, s válassz a lakásod helyiségeibe olyan hygge elemeket a DODO kollekcióiból, amelyekkel minden porcikáddal könnyedén rá tudsz hangolódni erre az életérzésre.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a dodo.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják olvasóink a Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.