A Dagály strandon lett rosszul egy férfi, újra kellett éleszteni.

Így történt az eset

Szombaton a budapesti Dagály Strandfürdőn újra kellett éleszteni egy férfit. Az Országos Mentőszolgálat elmondta, hogy egy középkorú férfi lett rosszul, akit újraélesztés után stabil állapotban vittek kórházba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Balatoni eset

Ahogy írtunk róla, hirtelen összeesett a férfi, de az épp ott lévő ápoló házaspár azonnal megkezdte a helyszínen az újraélesztést. A férfi a gyors beavatkozásnak köszönheti az életét. A Szent György Kórházban dolgozó házaspár Ápolási igazgatói dicséretben részesült.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Így történt a baj

A 45 éves édesapa már indulás előtt nem érezte magát jól, fájlalta a mellkasát, de nem tulajdonított nagy jelentőséget ennek. A strandolás közben hirtelen rosszul lett és összeesett. Szegvári Éva, és férje, Szántó Pál azonnal odasiettek és megkezdték az újraélesztést – írja a Fejér Megyei Szent György Kórház honlapja.

Kiabált a kislánya

„Közelről hallottam, ahogy egy kislány elkezd kiabálni, sikítani, édesanyja is próbált kétségbeesetten segítséget kérni – ekkor már láttuk, hogy egy férfi fekszik a földön. A férjemmel azonnal odasiettünk, ennyi év egészségügyi tapasztalattal a hátunk mögött azonnal láttuk, nagy a baj.”

Nem lélegzett

„A hátára fordítottuk, megnéztük a pulzust, ám nem voltak életjelek, nem lélegzett” – emlékezett vissza Éva, aki a Szent György Kórház Kardiológiai Osztályán dolgozik.

Hívták a mentőket

Pál – Éva férje, aki 45 éve dolgozik az egészségügyben – azonnal megkezdte az újraélesztést, közben ketten is hívták a mentőket.

40 percig küzdöttek

„Gyakorlatilag a férjem tartotta életben a mellkaskompresszióval, amíg kiért a mentő. Nagyon felkészült mentőorvos érkezett, két ápolóval – azonnal felvilágosítottuk őket, mi történt, és elmondtuk, hogy hol dolgozunk. 40 percig küzdöttünk az édesapa életéért, mire sikerült vénát biztosítani, gyógyszereket, infúziót kapott – felváltva élesztette őt újra a férjem és a mentős. Igazi csapatmunka volt” – tette hozzá Éva.

Infarktusa volt

Az EKG értékeiből derült ki, hogy alsófali infarktust kapott az édesapa, akit végül kritikus állapotban szállították a fehérvári Szent György Kórházba.

Később is mellette volt

„Még aznap este betelefonáltam az osztályra, a kollégák mondták, stabil az állapota. Amikor ismét jöttem dolgozni, már mellé osztottak be. Leírhatatlan, amit éreztem – én ébreszthettem, amikor végre levehettük a gépekről” – tette hozzá Éva.

Nincs szövődmény

A kórházban dolgozó csapat keményen dolgozott az édesapa életéért, aki egy hét után a saját lábán sétált ki az ajtón, szövődmények nélkül. Már csak rehabilitációs kezelések várnak rá vidéken.

Meglepetést kapott

A család megköszönte Éva és férje segítségét. Az édesapa lányai egy kis angyalkás karkötőt ajándékoztak Évának, mert szerintük, az angyalok itt élnek közöttünk. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció