Húsz centi vastag törzsű fákat csavart ki a földből egy vihar kedden Debrecen környékén. Egy nyolc méter magas szilvafa Hosszúpályiban pont a falubeliek pihenőhelyére, egy kis liget mellett levő padra zuhant. Ahogy minden este, most is ott ücsörgött a helyi Kis Sándor, aki nem számított arra, hogy ilyen erős lesz a szél.

Szétfűrészelték a fát

Az életét már nem lehetett megmenteni, olyan hatalmas volt a rázuhanó fa tömege, hogy a tűzoltóknak is szét kellett fűrészelniük, anélkül ugyanis nem tudták leemelni a holttestről. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Sosem történt még ilyen a faluban

Hosszúpályiban két nappal a történtek után sem értik az emberek, hogyan történhetett mindez meg. Úgy emlékeznek vissza, a keddinél sokkal erősebb, tombolóbb viharok sem okoztak kárt eddig emberéletben. A 63 éves áldozat, Kis Sándor – vagy ahogyan ismerték: Kiki – a falu egyik polgárőre, imádta a természetet, a szabad levegőt, szívesen üldögélt délutánonként a település padjain.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Azonnal mentőt hívtak

Egyedül élt, nyugdíjasként, a helyiek barátságos, rendszerető embernek ismerték, mindig volt pár kedves szava a falubeliekhez. A tragédiáját egy közeli benzinkútról vették észre – írja a Blikk. Az alkalmazottak éppen bent dolgoztak az eladótérben, amikor egy ott vásárló autós rohant be, hogy hívjanak mentőt, segítséget, mert emberre dőlt egy fa a kút melletti pihenőhelyen.

Nem tudott elugrani

Zara András, Hosszúpályi polgármestere szerint az áldozat a testhelyzete alapján későn észlelte a bajt, próbálta magát összehúzni a kedvenc padján, de már nem tudott elugrani a hatalmas hanggal, reccsenve leszakadó, több mázsás fa elől.

Még a Google-be is bekerült

Szerette innen a kilátást, ez volt a kedvenc helye, még a Google 2018-as térképén is úgy látszik ez a hely, hogy ott ül. Azt mondják, azonnal meghalt. A baleset hírére még helikoptert is indítottak a mentők Debrecenből, ám visszafordították, mert már nem lehetett segíteni rajta, az élettel összeegyeztethetetlen, szörnyű sérüléseket szenvedett.

Nem tűnt sérültnek a fa

Ezt a fát 15 éve ültettük, szép zöld volt a levélzete, nem látszott sérültnek, ám lehet, hogy a nagy szárazság miatt kevesebb vizet kapott, emiatt a fa gyökere nem tudott rendesen megkapaszkodni a talajba, nem bírt a széllel – mondta a polgármester.

Gyerekek is imádják ezt a helyet

Ezt a kis ligetet a környékbeli fiatalok is kedvelik, itt szoktak megpihenni kerékpározás közben, vagy elnyalni egy jégkrémet. Nem is akarok belegondolni abba, mi lett volna, ha pont akkor dől ki a fa, amikor egy rakás gyerek ül a padokon.

Szorgalmas, csenses tárt

Ülveczki Melinda, a helyi polgárőrség vezetőhelyettese elmondta, a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a rendkívüli halálesetet. Egy szorgalmas, csendes társukat vesztették el, hiányozni fog Kiki a mindennapjaikból, a szolgálatból is.

Várta a koncertet

Sándor nagyon készült rá, hiszen a kedvenc együttese, az Irigy Hónaljmirigy lép fel, csak arról beszélt, mennyire jó, hogy élőben is láthatja őket.

Dalban emlékeznek rá

Az Irigy Hónaljmirigy vezetőjét, Kabai Lászlót nagyon megdöbbentette a tragédia. Azt mondta, nagyon szomorú, hogy a leglelkesebb rajongójuk nem lehet már ott a koncertjükön Hosszúpályiban. Egyeztetnek majd a rendezvény szervezőivel, hiszen Kiki megérdemel annyit, hogy egy dal érte, az emlékének is szóljon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Kidőlt fa – Létavértesi tűzoltóság