Hét férfi erőszakolta meg a 15 éves lányt évekkel ezelőtt. Hiába kerültek börtönbe, a rokonok nem hagyják a családot nyugodtan élni.

Jogerősen 58 év, fegyházban letöltendő szabadságvesztést kapott az a hét Borsod megyei férfi, aki 2017 júniusában megerőszakolta az akkor 15 éves lányt. A legsúlyosabb büntetést azonban az áldozatra mérte a sors, mert ugyanabban a faluban, utcában kell tovább élniük, ahol a támadók bosszúszomjas rokonai is laknak Kesznyéten.

Petra azóta sem heverte ki a borzalmakat. Pszichológushoz vitték, de a szakember feladta, mert a lány sosem válaszolt a kérdéseire.

„Petra a napokban lett 18 éves, de csendesen ünnepelt. Most nincs itthon a lányom, a testvérénél pihen. Amióta a borzalom történt vele, fordított életet él. Este csak forgolódik az ágyban, délelőtt alszik. Korábban bolti eladónak tanult, de kimaradt az iskolából” – mondta az édesanya a Blikknek.

A lány elmenne szakmát tanulni, de a támadás óta egyedül nem mer kilépni az ajtón. Hiába ülnek a tettesek rács mögött, a lány nap mint nap szembesül a rokonaik fenyegetésével.

A szörnyűség a szomszéd utcában álló épületben történt.

„Petra hazafelé tartott, amikor a 42 éves B. Gyula füves cigivel kínálta meg, majd bevonszolta az épületbe és megerőszakolta. Utána még hatan becstelenítették meg őt, köztük többgyermekes apák. Mind fegyházba kerültek. Azóta az erőszaktevők hozzátartozói a kislányomat okolják, hogy miatta kerültek bajba. Volt olyan asszony, aki a férjét és a fiát rángatta le Petráról, majd nekiesett a kikötözött kislányomnak, ütötte-verte, őt okolta mindenért. A bíróságon négy férfi is azt állította, hogy a lányom szerelmes volt belé, minden a beleegyezésével történt. Hát normálisak?” – mondta

Új életet szeretnének kezdeni

Petra családja szeretne új életet kezdeni egy másik faluban vagy városban, de nincs pénzük a költözésre. Amíg a régi otthonukban laknak, a lány sebei sem gyógyulnak be. Ha pedig kiszabadulnak a bosszúszomjas erőszaktevők, abból tragédia lesz.

Kiemelt kép: illusztráció