Jogerősen hét év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék egy férfit, aki 2019-ben – miután kábítószert és alkoholt fogyasztott – halálra gázolt egy nőt, majd továbbhajtott.

Drogozott és ivott mielőtt a volán mögé ült

Az ítélet szerint a vádlott 2019. március 30. röviddel éjfél előtt személygépkocsival Szeged-Szőreg lakott területén belül a városból kifelé tartott. Ittas volt, és korábban kábítószert is fogyasztott, ezért későn vette észre az egyik ház előtt, az úton parkoló járművet és a mellette várakozó nőt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyorsan is hajtott

A megengedettnél gyorsabban hajtó vádlott járművével nekiütközött a parkoló autó bal oldalának, és elsodorta a sértettet.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elhajtott a sofőr

A balesetet követően férfi nem állt meg a helyszínen, a sértettnek nem próbált meg segítséget nyújtani, hanem hazahajtott, ahol megkísérelte elrejteni az ütközés során megrongálódott autóját. A balesetet szenvedő nő a helyszínen meghalt.

Soha többet nem vezethet

A férfit halált okozó ittas járművezetés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a bíróság, és a szabadságvesztés mellett végleges hatállyal eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Fekete vasárnap Budapesten

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, vasárnap este két halálos baleset is történt Budapest környékén. Egy idős férfit ütöttek el Budapesten, miután a gyalogos nem a kijelölt átkelőn haladt át az úton. A másik esetben, az M3-as autópályán gázoltak halálra egy 29 éves férfit. 

Szabálytalanul ment át a gyalogos

Késő este a 6. kerületi Bajcsy-Zsilinszky úton történt baleset, a Zichy Jenő utcánál. Egy idős, budapesti férfi a Bajcsy-Zsilinszky út páros oldaláról szabálytalanul akart átkelni a páratlan oldalra, annak dacára, hogy nagyjából 100 méterre található egy jelzőlámpás gyalogátkelőhely.

Elütötte az idős férfit 

A Deák tér felé vezető oldalon átjutott, majd átlépte a záróvonalat és már a Nyugati tér felé vezető oldalon tartott, amikor a külső sávban odaért egy sötét színű Ford S-Max egyterű. A Fordot vezető fiatalembernek nem volt esélye sem megállni, sem kikerülni a férfit, autójával elütötte a szabálytalan gyalogost.

Kétszer is elütötte a gyalogost

Az idős férfi teste a motorháztetőre, utána a szélvédőnek csapódott, amely be is tört, majd a levegőbe repült, végül az úttestre zuhant, a Ford elé. Az egyterű még egyszer elütötte a gyalogost, aki ezután az autó eleje alá szorult. 

Gázolás az M3-ason

Szintén gyalogost gázolt egy személyautó az M3-as autópálya 17-es kilométerénél, Fót térségében, a főváros felé vezető oldalon. A balesethez a gödöllői hivatásos tűzoltókat riasztották műszaki mentés céljából.

Meghalt a gyalogos

Egyelőre nem tudni, hogy miért tartózkodott az autópályán a 29 éves gyalogos, akit egy személyautó ütött el. A helyszínre mentők is érkeztek, de már nem tudtak segíteni, a balesetben a férfi a helyszínen életét vesztette.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció