A magyar rendőröknek az amerikaiak szóltak, hogy egy új titkosított kommunikációs rendszer segítségével a magyar bűnözők is becsatlakoztak a nemzetközi drogbiznizbe. A globális elfogással egy időben a magyar rendőrök is nagyot akcióztak. 13 embert fogtak el és 25 helyszínen tartottak házkutatást. Rengeteg drog, valamint pénz került elő. Végre nem csak kishalakat kapcsoltak le, hanem azokat is, akik részt vettek a kábítószer Magyarországra juttatásában.

Titkosított rendszer

Ez év április végén a FBI Task Force kollégái tájékoztatták a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztály Bűnszervezetek Elleni Osztályát, hogy van egy Anom elnevezésű titkosított platform, amit a bűnözők is használnak. A tájékoztatás során azt is elmondták, hogy Magyarországon jelenleg több személy, feltehetően bűncselekmények elkövetésével érintettek is használnak ilyen készüléket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Senki sem szeretné, hogy így kopogtassanak nála

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nemzetközi rendőri összefogás

A speciális eszközön folytatott kommunikációk elemzésére az FBI az Europollal közösen egy munkacsoportot hozott létre, melyhez csatlakoztak a magyar rendőrök. A cél az egyes országok bűnüldöző szerveinek támogatása volt.

A drogdílerekre törték az ajtót

Drog és pénzmosás

Az elemzések során a rendvédelmi partnerek átnézték minden Anom beszélgetés tartalmát, melyek döntően bűnszervezetekhez köthető kábítószer-kereskedelem és pénzmosás tevékenységgel kapcsolatos adatokat tartalmazott.

Tudták kiket kell elkapni

A keletkezett adatokból a nyomozók széleskörű felderítést folytattak és beazonosították a platformot használó bűnszervezet tagjait és az általuk folytatott kábítószer-kereskedelmi tevékenységet.

Alsógatyában bilincselték meg a bűnözőket

Összehangolt globális akció

Az FBI, az Europollal és az elemzésekben és felderítésekben résztvevő tagállamok nyomozó szerveivel 2021. június 7-én összehangolt globális akciót tartott, melynek során a magyar nyomozók bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Budapesten és Szekszárdon 12 embert fogtak el.

Elfogatóparancs

Az üggyel összefüggésben ezen a napon Szerbia területén szintén elfogtak egy 36 éves férfit. K.Pétert egy másik kábítószer-kereskedelem bűntett miatt folytatott eljárás és fogolyszökés miatt nemzetközi elfogatóparanccsal keresett a Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja.

A lefoglalt pénz egy része

64 kiló kábítószer

A 12 ember tartózkodási helyein, lakóhelyein és a hozzájuk tartozó címeken – összesen 25 címen – tartott kutatás során a nyomozók 57 kilogramm marihuánát, megközelítően 3,5 kilogramm kokaint, 3,5 kilogramm amfetamint, extasy tablettákat, kristályos kábítószergyanús anyagot, fentanylt és a felütéshez használt 13 kilogramm koffeint találtak.

140 millió forint

A kényszerintézkedések alkalmával 140 millió forintot meghaladó készpénzt, 8,5 millió forintnak megfelelő értékű kriptovalutát és hét személygépjárművet foglaltak le.

275 rendőr

Az elfogott személyek közül gyanúsítotti kihallgatásukat követően 11 főt őrizetbe vettek és előterjesztést tettek letartóztatásukra. Egy embert csekély mennyiségű kábítószer-fogyasztás miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A nagyszabású akcióban összesen 275 rendőr vett részt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Képek forrása: Rendőrség