Fülest kaptak a rendőrök, figyelni kezdték a 42 éves férfit. Kiderült, hogy az anyukája régi budafoki pincéjében a marihuána alapanyagát, kannabiszt termeszt, ráadásul nem is keveset. A fegyveres férfit meglepték a rendőrök, a martonvásári lakásában pedig nagy értékű autók, motorok, órák és sok pénz került elő. Az elfogásról készült rendőrségi videót a cikkünk alján lehet elindítani.

Fülest kaptak a budafoki rendőrök

A 22. kerületi rendőrök információi alapján ütöttek rajta egy kábítószertermesztőn egy újbudai pincészetben – áll a rendőrség közleményében.

A mama gombapincéjét használta

A nyomozás adatai szerint a 42 éves V. Zoltán édesanyja gombapincészetét használta arra, hogy rejtve maradjon kannabisz ültetvénye.

Fegyver is volt a férfinél

A rendőrök a férfi elfogására a Terrorelhárítási Központ egységeit kérték fel, mert az adatgyűjtések során megállapították, hogy V. Zoltán sportlövőként tartási engedéllyel rendelkezik több maroklőfegyverre.

Összehangolt elfogás

Az összehangolt műveletben a budafoki rendőrök és a TEK munkatársai november 23-án figyelés alá vonták a férfit, majd a pincészetnél elfogták.

Profi felszerelést találtak

A nyomozók a két részből kialakított hely egyikében kiépített szellőztetőrendszert, a másikban 279 tő kannabiszt és a növények termesztéséhez szükséges eszközöket találtak.  

Házkutatás Martonvásáron

A rendőrök a budapesti felderítő nyomozókkal a férfi martonvásári lakására is kiterjesztették a kutatást, ahol több olyan nagy értékű tárgyat foglaltak le, melyek bűncselekményből származhatnak; a férfitől több mint 10 millió forint értékben foglaltak le két autót, egy túramotort és négy karórát.

Rácsok mögött van a termesztő

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály Vizsgálati Osztály nyomozói V. Zoltánt kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Hat év börtön

Azt a legprofibb ügyvédenk is nehéz lesz kidumálnia a bíróságon, hogy mit csinált a férfi ilyen sok marihuána előállítására alkalmas vadkenderrel ha nem adta el, így a bíróság ha elítéli a 42 éves férfit, nagy mennyiségű kábítószerrel való kereskedelem miatt akár hat év börtönt is kaphat.

Marihuána

A marihuána vadkenderből, indiai kenderből készül. A növény virágzatának és hajtásvégeinek levágott, szárított örleménye. A kenderből állítják elő a marihuánát, a hasist és a hasisolajat is. A marihuana a legelterjedtebb drog a társadalomban. A szárított kenderörleményt cigaretta-papírba tekerik, ezt hívják joint-nak, spanglinak és elszívják. Vannak országok, ahol süteménybe keverik, vagy teát főznek belőle, és úgy fogyasztják.

Marihuána hatása

A cannabis hatását általában hamar lehet érezni. Ilyen a gyorsabb szívverés, különböző érzékszervi zavarok. Körülbelül 30 percen belül eléri a maximális hatást. A következő órákban azonban teljesen elmúlik a hatása ezért a függők folyamatosan szívnak és folyamatosan adagolják a szervezetükbe a drogot. Ide kattintva további részleteket tudhatsz meg a marihuánáról.

Az elfogásról készült rendőrségi videó

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából