Csalók próbálják meg becsapni azokat, akik nem tudtak hivatalos helyeken belépőt váltani a Budapesten zajló atlétikai világbajnokságra. A jegyüzérek borsos áron kínálják a hamis belépőket a gyanútlan vásárlóknak, akik így nem is tudnak bejutni az esemény helyszínére.

Elkapkodták a jegyeket

Az elmúlt napokban szinte lehetetlen volt belépőt vásárolni a Budapesten zajló atlétikai világbajnokság esti programjira. Kedd estig az összes elérhető jegyet elkapkodták a hátralévő döntőkre, sem a hivatalos online felületen, sem a Nemzeti Atlétikai Központ jegypénztárában nem lehetett belépőt venni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Eredeti helyett másolat

A szervezőbizottsághoz több bejelentés is érkezett olyan esetekről, amikor különböző közösségi jegy adás-vétellel foglalkozó internetes oldalon beszerzett belépőről kiderült, hogy csupán másolata az eredetinek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem tudtak belépni

A több példányban sokszorozott belépők közül természetesen csak eggyel volt lehetséges a belépés, az azonos sorszámú jeggyel később érkező szurkolók már nem tudtak belépni a Nemzeti Atlétikai Központba.

Csak megbízható forrásból!

A vb szervezőbizottsága javasolja a nézőknek, hogy csak megbízható forrásból vegyenek át jegyet – áll a szervezők közleményében

Közös ellenőrzés

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság, Budapest Főváros Kormányhivatalának Közlekedésfelügyeleti Főosztálya és Fogyasztóvédelmi Főosztálya, a Nemzeti Adó és Vámhivatal és a Budapesti Közlekedési Központ közös ellenőrzést tartott a Nemzeti Atlétikai Központ környékén 2023. augusztus 21-én, 22-én és 23-án. 

Saját ellenőrökkel

Az akcióban részt vettek a Készenléti Rendőrség, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói, a Budapesti Polgárőr Szövetség és tagszervezetei, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai, valamint több taxitársaság saját ellenőrei is.

234 taxist ellenőriztek

A három nap alatt összesen 234 taxist ellenőriztek. Csalás bűncselekmény miatt egy sofőrt állítottak elő, mert a gyanú szerint úgy állította át a taxiórát, hogy az magasabb összeget mutasson.

Visszavont engedélyek

Fix tarifa alkalmazása és más szabálytalanságok miatt kilenc taxiengedélyt visszavontak, túlszámlázás miatt három, míg nyugtaadási kötelezettség elmulasztása miatt két eljárás indult.

Bírság

Engedély nélkül végzett tevékenység miatt egy sofőrrel szemben 600 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki, soron kívüli műszaki vizsgára 12 gépkocsit rendeltek be, ketten pedig lejárt műszaki engedély miatt kaptak bírságot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a világbajnokság helyszíne. Fotó: Facebook