Simek Kitti nevét akkor ismerte meg az ország, amikor a 19 évvel ezelőtt a lány 14 éves korában fejbe lőtte a nevelőapját, amiért szexuálisan zaklatta. A férfi a gyermek édesanyját is folyamatosan terrorizálta, ezért Kitti féltestvére egyértelműen a testvére oldalára állt.

Lelőtte nevelőapját

A BudaPestkörnyéke.hu hírportál szerint, Simek Kitti 2002-ben, 14 évesen lelőtte az alvó nevelőapját, mert a férfi szexuálisan zaklatta őt. Kittit végül 2 év 2 hónap börtönre ítélte a bíróság, a lány pedig már terhesen állta végig az ítélethirdetést. Mádl Ferenc akkori köztársasági elnök megkegyelmezett Kittinek. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Megtudta, mi az igazság

“Tizennégy évesen, épp annyi idősen szembesültem a teljes igazsággal, mint amikor Kitti meghúzta a ravaszt. Épp a tanáriba vittem be a naplót, amikor véletlenül meghallottam, hogy az ügy teljes hátterét elemezgetik” – mesélte a Blikknek Gertrúd, Kitti féltestvére.

Hálás neki

“Ez segített megérteni, hogy a nővéremnek egyszerűen nem volt más esélye a menekülésre. Kitti így óvott meg attól, hogy később hozzá hasonló sorsra jussak. Nem vagyok híve az erőszaknak, de hálás vagyok Kittinek, hogy meghúzta a ravaszt” – mondta Gertrúd.

Világgá ment Kitti

Sajnos a tragédiát követően két évvel később Kitti és Gertrúd édesanyja rákban elhunyt. Az akkor 6 éves Gertrúd nevelőszülőkhöz került, Kitti pedig hátrahagyva családját és addigi életét, külföldre ment.

Próbál dolgozni

“Én is hallottam a pletykát, miszerint Kitti valaha kirakatban táncolt, prostiként kereste a kenyerét, de ezt határozottan cáfolom” – mesélte Gertrúd, aki szerint a nővére kezdetekben masszőrként dolgozott, majd kekszüzemben és legógyárban tevékenykedett. Gertrúd azt is elmondta, hogy jelenleg Richárddal közösen bérel egy olasz–magyar éttermet, ahol Kitti leginkább az adminisztrációval foglalkozik, de ha kell, besegít a felszolgálásba is.

Tartották a kapcsolatot

Gertrúd nevelőszülei igyekeztek mindent megtenni azért, hogy a szerencsétlen sorsú kislánynak jó gyerekkora lehessen. A nevelőszülők még abban is támogatták a gyermeket, hogy a nővérével az interneten tartsa a kapcsolatot.

Kivitte Hollandiába

Gertrúd elmesélte, hogy hatodikos korában nyáron Kitti elment elé, és kirepültek Hollandiába. Kirándultak, voltak állatkertezni, strandoltak és bejárták az egész országot. Mindenben számíthattam rá.

Jó embernek tartja a nővérét

“Skype-on még a házi feladat megoldását is elmagyarázta. Büszke vagyok és felnézek a nővéremre. Ő a légynek sem ártana. Kitti jólelkű, odaadóan neveli a kisfiát. Ráadásul szeptembertől újra iskolapadba ül, mert felvették a jogi egyetemre” – mesélte Gertrúd a nővéréről.

Lánya nem tartja Kittit az édesanyjának

Gertrúd jóban van Kitti élettársával, Richárddal is, akivel már több mint három éve együtt vannak. Richárd elmesélte, hogy Kittit teljesen összetörte, amikor a lánya, Lívia bejelentette, hogy nem tartja Kittit az édesanyjának, pedig az elítélt anya hosszú évekig tervezgette, hogy hazajön a lányához.

Sokat szenvedett Livi

Richárd azt is elmondta, hogy amikor Kitti 16 év után újra találkozott Pécsen a lányával, Livi mély válságba került. Édesanyjával és édesapjával is viharos volt a kapcsolata. “Ezért került szóba, ha úgy dönt, bármikor kiköltözhet hozzánk Hollandiába” – mondta.

Kitti megtalálta a boldogságot

Évek óta először Kitti is beszélt az életéről, és elmondta, hogy a saját erejének és a sok jó embernek köszönhetően sikerült átlépnie a múltján. Kitti úgy gondolja, ő már nem az a kislány, aki volt, hanem kiegyensúlyozott, érett nőként, anyaként éli az életét. “Ricsivel az életem, mondhatni, tökéletes, benne nemcsak a szerelmet és a barátot találtam meg, hanem a lelki társamat. Harmóniában és teljes egyetértésben neveljük a kisfiunkat. Az életünk így együtt kiegyensúlyozott, boldog és szeretetteli” – mondta. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Simek Kitti a gyilkosság után – Forrás: YouTube