Kigyulladt csütörtök este egy háromszintes épület földszinti, nyolcvan négyzetméteres lakása Miskolcon, a Pöltenberg Ernő utcában. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint többen is voltak az épületben a tűz keletkezésének idején, és közülük három személyt sikerült kimenteniük.

Meghalt egy nő

Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, hogy egy idős nő vesztette életét a lakástűzben. A másik három embert füstmérgezés miatt kórházba vitték a mentők. A 24.hu úgy tudja, hogy ők mind a hárman felnőttek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megszólalt a rendőrség

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt mondta, hogy nem merült fel bűncselekmény gyanúja, és a rendőrség vizsgálja az eset körülményeit.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Égtek a bútorok

A katasztrófavédelem az esettel kapcsolatban még annyit közölt, hogy bútorok és berendezési tárgyak égtek a lakásban, s az egységek több oldalról fékezték meg a lángokat, így a tűz már nem terjedt át a felsőbb szintekre. A tüzet csak éjfél után sikerült eloltaniuk.

Rosszul lett egy ember

Csütörtök reggel rosszul lett otthona fürdőszobájában egy lakó Mártélyon, a Dózsa György utcában. A helyszínre kiérkezett hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók egy zárt égésterű kazánt találtak az épületben, ahol a műszeres méréseik magas gázkoncentrációt mutattak ki. A helyszínre a gázszolgáltató szakemberei mellett a mentők is kiérkeztek, akik kivizsgálásra kórházba szállították a lakót.

Ez lehetett a tűz oka

Nem zárható ki, hogy a tűz elektromos meghibásodás miatt keletkezett, a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a tragédia körülményeit.

Sok a tűzeset

A lakástüzek 61 százaléka a fűtési időszakban következik be, ilyenkor tehát fokozottabb odafigyelésre van szükség. A legjobb megoldás, ha füstérzékelőt működtetünk, és beszerzünk egy tűzoltó készüléket is.

Kigyulladt egy autó

Péntek reggel kigyulladt egy autó motortere Debrecenben, a Gönczy Pál utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezésekor az ott tartózkodók már eloltották a lángokat, az egység pedig egy vízsugárral elvégezte az utómunkálatokat. A debreceni önkéntes tűzoltók is a helyszínre érkeztek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció