Tragédia történt pénteken délelőtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Aranyosapátiban, ahol egy igencsak furcsa tűzeset miatt értesítették a katasztrófavédelem munkatársait. A lángok ugyanis egy ház egyik szobájában, az ágy körül csaptak fel, és bár nem terjedtek tovább, de a lakásban élő nyugdíjas férfi életét vesztette. Ferenc holttestét, úgy tudni, hogy az ágyon fekve találták meg. 

Égett az ágy

„Aranyosapátiban, a Honvéd utcában, egy hatvan négyzetméteres lakás egyik szobájában korábban tűz volt, és a helyiségben egy embert találtak, aki életét vesztette. A tűzoltók kiérkezésekor tűz már nem volt, az ingatlan egyik szobájában lévő ágy égett az egységek riasztása előtt” – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. 

A szomszéd hívott segítséget

A tűzoltókat az egyik szomszéd értesítette kétségbeesetten, aki miután észlelte a bajt, még be is rohant Ferencért, de életét már nem tudta megmenteni.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Jól ismerték a férfit

A helyiek sokkot kaptak a történtek után, az idős férfit ugyanis szinte mindenki ismerte a környéken, többen át is jártak hozzá segíteni: „Feri bácsi rendes ember volt, a korához képest jó egészségben és fitten. Nem gondoltuk, hogy ilyen szörnyű módon él véget az élete” – mondta az egyik falubelije.

Az ágyban dohányozhatott

A helyiek szerint az idős férfi gyakran dohányzott az ágyban, így azt gyanítják, hogy most is ez történt: „Lehet, hogy Feri elaludt dohányzás közben, de az is, hogy csak leejtette a cigit az ágyra, és később reagált. Az biztos, hogy nagy tűz nem lehetett, mert kívülről nem is látni. Ahogy hallottuk, hogy csak az ágy égett meg az ágynemű. Mire kiértek a tűzoltók, addigra meg csak parázslott”.

Vizsgálják az esetet

Egyelőre azonban nem tudni, hogy pontosan hogyan történt a halálos tűzeset, erre majd tűzvizsgáló ad választ.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

„Nem tudunk mindenhova időben odaérni, de a szomszéd talán igen”.

Tíz nap alatt öt halálos lakástűz történt, ezért a katasztrófavédelem felhívja a lakosság figyelmét, hogy mindenki figyeljen oda a szomszédjára. Többségében idős, nehéz mozgású emberek haltak meg a napokban

  • Január 12- én, Budapesten egy konyha égett. Mindössze tíz négyzetméteres volt a tűz, mégis meghalt egy ember.
  • Január 19- én Aranyosapátiban egy ágy gyulladt ki, ez az eset is emberéletet követelt.
  • Január 20- án Hajdúböszörményben egy társasházi lakás gyulladt ki, az egyik lakó ki tudott menekülni, a másik nem… Ugyanezen a napon Balatonföldváron egy ház égett, egy idős ember nem tudta elhagyni, bent rekedt.
  • Január 21- én Álmosdon esett a tűz fogságába egy férfi, miután az egész háza kigyulladt.

Kiemelt kép: ebben a házban halt meg Feri bácsi – Forrás: Katasztrofavedelem.hu