Egy ottlakó megzavarta a 33 éves sárkeresztúri elkövetőt, emiatt inkább távozott a társával együtt. Nem úszta meg azonban a dolgot.

Az előzményekről

2023. március 24-én hajnalban Székesfehérváron próbálta meg kiszerelni egy Opel katalizátorát egy személy. A Mura utcában parkolt a kocsi, amit kiszemelt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Székesfehérváron a Szárazréten “dolgozott” a tolvaj

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem egyedül volt

A tolvajnak volt egy társa is, aki egy autóban várakozott. Amikor egy ottlakó megzavarta tettében a tolvajt, a bűnöző visszavonulót fújt. Társával együtt olajra léptek.

Ezt az Opelt szemelte ki magának a tolvaj

Fotó: Police.hu

Hamar kiderítették a rendőrök, ki lehetett a tettes

A zsaruk széleskörű adatgyűjtést folytattak. Hamar rájöttek, ki lehet a tolvaj. Március 29-én Sárkeresztúron el is kapták.

Megzavarták a tolvajt, így nem tudta befejezni, amit elkezdett

Fotó: Police.hu

Megtörtént a kihallgatás

A férfit kihallgatták a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály munkatársai. Őrizetbe vették, majd ezután előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Sorsa felől később fog döntés születni.

Vas vármegyében már fülön csíptek egy másik katalizátortolvajt

Harminckét rendbeli katalizátorlopással gyanúsítottak meg a rendőrök Vas vármegyében még tavaly novemberben. Egy 34 éves férfi került a zsaruk radarjára. Kiderült, hogy katalizátorok meglovasítására specializálódott Szombathelyen és annak környékén.

A lakótelepeken álló kocsikat szemelte ki

2022 márciusától tevékenykedett. Fő “vadászterületeinek” a lakótelepek parkolói és a város peremterületei számítottak. Néha a közeli településekre is ellátogatott azzal a céllal, hogy katalizátorokat lopjon.

Főként a régebbi típusú autókra vadászott

A Vas vármegyei katalizátortolvaj elsősorban a régebbi járművek kipufogórendszeréből vágta ki a katalizátorokat. A rendőrök azonban lekapcsolták, és több olyan tárgyat is lefoglaltak nála, amelyet bűncselekmények útján szerzett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív