Szabálytalanul leparkolt autóra figyelmeztette az őr a sofőrt és családját, válaszul egy fiatalember golfütővel kezdte ütlegelni. A verésbe végül az egész család csatlakozott és megvertek egy másik őrt is, valamint egy járókelőt.

2020. január elején egy öttagú család, két szülő és három gyerekük, közülük az egyik még személygépkocsival érkeztek a kaposvári üzletközponthoz, ahol az autót egy sorompóval védett parkoló elé állították. Ezzel akadályozva a lezárt részre való ki- és bejutást.

A bevásárlóközpont egyik biztonsági őre szólt az apának, hogy álljon el az útból. Emiatt a család és az őr között konfliktus alakult ki. Az idősebb fiú indulatos lett és egy golfütőt vett elő a gépkocsijukból, amellyel az őket elküldeni igyekvő két őrre támadt.

Egy járókelő a biztonsági őr segítéségre sietett, ekkor a család többi tagja is bekapcsolódott a verekedésbe.

Golfütőkkel és botokkal támadtak az őrre és a járókelőre. Az ütés akkor hagyták abba, a járókelők jelezték, hogy értesítették a rendőrséget. Ekkor a család bepattant az autóba és elhajtottak.

A Kaposvári Járási Ügyészség csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés büntette miatt nyújtott be vádiratot.

Az öt vádlott közül hárman letartóztatásban vannak, egyikük bűnügyi felügyelet alatt áll, egy szabadlábon védekezik.

Az ügyészség a büntetett előéletű és letartóztatásban lévő szülőkre és az idősebb fiúra – aki különös visszaeső – végrehajtandó szabadságvesztésre, a bűnügyi felügyelet alatt álló fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelésre tett indítványt, míg a lánytestvérrel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A 112press videóját a támadásról itt tudod megnézni.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: youtube.com