Az út nyílegyenes, előtte táblák is jelzik, hogy körforgalom lesz, fékezni kell. A részeg autós egyszerűen áthajtott Nagyatádnál a körforgalmon, a domb megdobta az autót és egy kerítést beszakítva egy telephelyen állt meg. Az idióta autós mutatványáról egy ipari kamera készített felvételt, ez látható a cikkünk alján.

Több ittas járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök Somogy megyében – az egyik esetben már megtörtént a baj.

Az elmúlt két hétben, 2020. május 25. és június 7. között több mint 40 esetben intézkedtek a Somogy megyei rendőrök ittas járművezetőkkel szemben. A legtöbbször még időben, de volt, amikor már csak a közlekedési balesetet követően – közölte a rendőrség.

2020. május 29-én egy nagyatádi férfi a 68-as számú főút és a 661-es számú út kereszteződésében lévő körforgalomban elvesztette uralmát járműve felett és az út melletti épületnek ütközött. A könnyű sérüléseket szenvedett férfivel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett.

Az ittas vezetés napjaink egyik legnagyobb közlekedésbiztonsági problémája, melyet az uniós terminológia úgy említ, mint “a közutak második legfőbb gyilkosa”.

Ennek megfelelően az ittas járművezetők kiszűrése Magyarországon is prioritást élvez – emlékeztet a közlemény, hozzátéve, a közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

Kiemelt kép: részlet a videóból