Nagymamája után halt az a 18 éves fiú, aki csütörtök délután felgyújtotta magát a budapesti családi házuk fészerében. A mentőket és a tűzoltókat a szomszédok riasztották a lángoló fiatalemberhez.

Budapesten, a 17 kerület A Battonya utcában csütörtök délután a 18 éves fiú ordítására kapták fel a fejüket a szomszédok.

János a tragédia előtt negyedórával telefonált az édesanyának, hogy elindul az iskolába és átveszi a bizonyítványát. Ám miután letették a telefont, a fiú kiment a fészerbe, és vélhetően leöntötte magát valamilyen gyúlékony anyaggal, majd felgyújtotta magát. A fiú teljes teste égett, amikor kirohant az utcára segítségért. Ekkor hallották meg a szomszédok – írja a Ripost.

Az egyik utcabeli a Borsnak elmondta: éppen a leveszöldséget pucolta a teraszán, amikor figyelmes lett Jani elkeseredett ordítására. Egyelőre nem tudni, hogy szándékosan cselekedett így, vagy véletlenül ömlött-e rá a gyúlékony folyadék. A hangra több szomszéd is felfigyelt, akik azonnal értesítették a segélyhívó központot és eloltották a fiút.

A hívás után perceken belül megérkeztek a mentők. A helikopter csak néhány utcával arrébb tudott biztonsággal leszállni, mentőkocsival szállították odáig. Hamarosan felszállt a légi jármű, és a Honvéd Kórház égési osztályára vitte a fiatalt.

Az orvosok hiába tettek meg minden tőlük telhetőt, a fiú sérülései az élettel összeegyezhetetlennek bizonyultak.

Jani születi is a kórházba mentek, ahol este közölték velük a szomorú hírt, nem tudták megmenteni fiúk életét.

Nagymamája múlt héten hunyt el

Jani sokak szerint zárkózott gyerek volt, aki a legtöbb időt a nagymamájával töltötte. Testvére soha nem született, csak néhány unokatestvére volt, akikkel tartotta a kapcsolatot.

„Júlia régebben sokat foglalkozott vele, gyakran együtt tanultak. Ők álltak egymáshoz a legközelebb a családban. A nagymama a múlt héten meghalt, hosszú ideje súlyos betegségben szenvedett. A jövő hé­ten kedden lesz” – mondta a Borsnak az egyik szomszédasszony.

Jani nem tudott megbarátkozni a tudattal, hogy a szeretett nagyszülő nincs többé. Az ismerősök értetlenül állnak a fiú halála előtt, mert mint mondják, tele volt energiával.

Ha segítség kell

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja (mobilról is) a 116-123-as, ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t!

Kiemelt kép: illusztráció