A vétkes sofőr nem akarta szépíteni hibáját, azonnal elismerte, hogy ő okozta azt a karambolt, amelyben kis híján meghalt egy csecsemő.

Ezért fontos a biztonsági öv szabályos használata

„A pici baba, ha jól emlékszem kisfiú volt. Ő azért élte túl a balesetet, mert szakszerűen volt elhelyezve a gyerekülésbe és be volt kötve. Hátul utazott a két utas között. Ha nem kötötték volna be, minden bizonnyal életét vesztette volna” – mondta el a Piliscsabai Önkéntes Tűzoltóság elnöke. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Frontális ütközés

Veréb Zoltán azt követően nyilatkozott

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

, hogy – mint mi is hírt adtunk róla – szörnyű baleset történt szombat délelőtt Piliscsaba és Pilisjászfalu között, ahol egy Volkswagen Polo és egy Dacia Logan ütközött frontálisan.

Elszundított a volánnál

A Polot vezető nő Piliscsaba irányából haladt Pilisjászfalu felé, majd elaludt a volánnál, emiatt átsodródott a menetirány szerinti bal oldalra, majd ott a szemből, Pilisjászfalu felől érkező Dacia Logan bal elejébe rohant.

Szabályosan bekötött kisbaba

A Dacia a nagy erejű becsapódás hatására az árokba csapódott, a Polo pedig keresztben állt meg az úttesten. A Volkswagenben csak a sofőr ült, a Daciaban pedig négy felnőtt és egy csecsemő, ő szabályosan, gyerekülésben.

Egy karcolás nélkül megúszta

Az önkéntes tűzoltók vezetője azt mondja, éppen emiatt élte túl a karambolt. Az elején nagyon sírt, ezért próbáltam én is játszani vele, hogy megnyugtassam – mondta el Veréb Zoltán. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a kisbabának semmi baja nem lett, őt csak megfigyelésre szállították kórházba.

Rögvest elismerte felelősségét

A Dacia vezetője beszorult a roncsba, gerincsérülést szenvedett, őt a helyszínre riasztott esztergomi hivatásos és piliscsabai önkéntes tűzoltók emelték ki, miután a mentőszolgálat szakemberei stabilizálták az állapotát. Az önkéntes tűzoltók vezetője szerint a vétkes nő azonnal elismerte felelősségét.

Ha fáradtak vagyunk, akkor kávézzunk vagy aludjunk

„Lelkiismeret furdalása volt. Azt mondogatta, hogy: »Ezt én okoztam, ezt én okoztam!« Sajnos egy másodperc alatt megtörténik a baj, ha fáradtak vagyunk a volánnál. Ilyenkor félre kell állni, pihenni, inni egy kávét vagy aludni egyet, hogy ne történjen hasonló borzalom” – mondta Veréb Zoltán.

Előkerült a feszítővágó

A Dacia vezetője beszorult a roncsba, gerincsérülést szenvedett, őt a helyszínre riasztott esztergomi hivatásos és piliscsabai önkéntes tűzoltók emelték ki, miután a mentőszolgálat szakemberei stabilizálták az állapotát. A polgárőrökhöz és a miénkbe is ültek, illetve volt egy civil autó, abba ültették a kisbabát és az anyukáját – tette hozzá az önkéntes tűzoltók vezetője a Borsnak nyilatkozva. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A baleset helyszíne

Forrás: Autómentő 0-24

Félelmetes látvány

(Fotók forrása: Autómentő 0-24.)