Állatkínzó áldozata lehetett az a macska, amelyre szerda kora délután találtak rá Zalaegerszegen.

Lenyúzták a bőrét

Bőrének nagy részét lenyúzhatták arról a macskáról, amit szerda kora délután találtak Zalaegerszegen. Az állat még élt, amikor egy nő megállt segíteni, s azonnal orvoshoz rohant vele. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megdöbbent az állatorvos

Az állatorvos azt mondta az RTL Híradónak, hogy megdöbbentő látvány fogadta, neki pedig nem volt más lehetősége, mint elaltatni az állatot, amelynek alig maradt bőre. Az orvos szerint nem csak elgázolták, de korábban valaki megnyúzhatta.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Feljelentést tettek

A Civil Állatvédők Zalai Egyesülete nyomravezetői díjat ajánlott fel – amihez már többen csatlakoztak –, illetve feljelentést tettek. Már több mint 300 ezer forintnál jár a nyomravezetői díj, a rendőrség pedig állatkínzás gyanúja miatt indított eljárást.

Az RTL Híradó riportja:

Budapesti eset

Ahogy írtunk róla, a józsefvárosi önkormányzat felhívást tett közzé, amiben arról írnak, a kerületben „felütötte a fejét az emberi gonoszság”, áprilisban kutyafuttatókban és azon kívül is élelembe helyezett gombostűkről érkeztek bejelentések.

Súlyos bűncselekmény

Az elkövető(ke)t arra figyelmeztetik, az állatok megmérgezése súlyos bűncselekmény. „Ha az állatkínzást méreg alkalmazásával vagy az állat elpusztítására alkalmas csalétek kihelyezésével több állat pusztulását okozva követik el, a büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.”

Szigorúan büntetnek

Emlékeztetnek arra, hogy még csak be sem kell, hogy következzen az állat elpusztulása, hiszen a törvény szerint „két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő még az is, aki ilyen bűncselekmény elkövetésére készül” – írja a Telex.

Polgárdi eset

Ahogy írtunk róla, Polgárdiban több kutya és macska rejtélyes körülmények között pusztult el a közelmúltban, és mérgezést sejtettek az esetek hátterében.

Újabb esetek

Nyikos László, a település polgármestere kedden a Facebookon arról számolt be, több jelzés is érkezett hozzájuk, történt rendőrségi feljelentés is a különböző ügyekben, de azóta is a tudomásukra jutottak újabb gyalázatos esetek

Nagy felajánlás

Közölte, nincsenek egyedül a szándékukkal. Nevük elhallgatását kérő civilek egy csoportja azzal kereste meg a városházát, hogy átadjanak a részükre 300 ezer forint nyomravezetői díjat, amit az kaphat meg, akik hiteles és hasznos információval tudja segíteni a hatóságok munkáját. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Megnyúzott macska – Forrás: RTL Híradó