Elutasította a bíróság Galambos Lajos halasztási kérelmét, vagyis a művésznek börtönbe kell mennie. 

Elutasították a kérelmét

Elutasította a bíróság Galambos Lajos halasztási kérelmét, vagyis a művésznek börtönbe kell mennie. Mindezt szerda reggel közölte a Budapest Környéki Bíróság. Galambos Lajost december hetedikén ítélték el jogerősen, a másodfokon 8 hónappal súlyosították a büntetését. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

„Nem engedélyezhető a halasztás”

A Budaörsi Járásbíróság, mint perbíróság a kérelmet határidőben elbírálta és 2023. február 28-án határozatában elutasította, mivel annak törvényes oka nem áll fenn, így a halasztás nem engedélyezhető.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lehet fellebbezni

A bíróság hangsúlyozza, hogy a döntés nem végleges, az ellen fellebbezésnek van helye, azonban ez a börtönbüntetés megkezdésére halasztó hatállyal nem bír.

2015 óta húzódó ügy

Lajcsi ügye még 2015 szeptemberében indult, akkor tartóztatták le feleségével együtt, akitől később elvált, és akit később bűncselekmény hiányában felmentettek.

Vesztegetés és lopás

A zenészt vesztegetés és áram, víz és gáz lopásában találták bűnösnek. Saját birtokán és egy tatai lakóparkban is illegálisan vételezett energiát.

Gyógyíthatatlan betegségre hivatkozott

Lajcsi január 30-án egészségügyi állapotára, gyógyíthatatlan tüdőbetegségére hivatkozva nyújtott be halasztási kérelmet, ezért nem kezdte meg február 15-én büntetését Kecskeméten.

Egy év várna rá a rácsok mögött

A zenész 125 napot már töltött előzetesben, ez a büntetéséből levonható, jó magaviselet esetén összességében körülbelül egy évet kell a rácsok mögött töltenie a népszerű művésznek.

Többen bújtatni akarták

Amint arról a Budapestkörnyéke.hu beszámolt, a trombitásnak február 15-én kellett volna börtönbe vonulnia, de aznap a Vértesben volt, el akart menekülni a kíváncsi szemek elől. „Többen bújtatni akartak, a benzinkutas azt mondta nekem: miért nem jön ide Alcsútdobozra, itt el tudna nálam bújni” – mondta Lajcsi pénteken reggel Balázséknak a Rádió1 műsorában. 

Változás az egészségi állapotban

A zenész azt mondta akkor, hogy az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint az egészségi állapotában olyan változás állt be, melyet a tudomány mai állása szerint nem lehet börtönkörülmények között kordában tartani. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Galambos Lajos. Fotó: TV2