Egészen furcsa trükkel loptak meg egy nőt szerdán, a budapesti Savoya Parknál, az Auchan parkolójában. Katalin vásárolt az üzletben, majd bevásárlókocsijával elindult az autójához. Az elképesztő bűneset akkor történt, amikor bepakolta a szatyrait és a táskáját a kocsiba, majd visszatolta a bevásárlókocsit a helyére.

Nem hitt a szemének

„Anyukán nem hitt a szemének. Szerdán úgy gondolta, hogy beugrik a boltba, vesz néhány dolgot, majd megy és intézi tovább a teendőit. Így is tett, bevásárolt, majd a bevásárlókocsival kitolta a szatyrokat a kocsijához” – kezdte a történetet az asszony lánya. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tárolóba tolta a bevásárlókocsit

„Bepakolt mindent a helyére, berakta az autóba a táskáját is, ami eddig végig vele volt, majd az autó mellett lévő tárolóba betolta a bevásárlókocsit.” – tette hozzá az asszony lánya.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kilopták a táskáját

Az asszony erre a pár lépésre is rázárt az autóra, de mint kiderült, ez hatástalan volt.  „Most is így tett, még akkor is, ha csak lépésnyire távolodott el a kocsijától. Mire visszafordult, már az ülésről valaki kilopta a táskáját” – fogalmazott a nő a Bors hasábjain.

Zárblokkolót használhattak

Az asszony hívta a rendőröket és szólt a bevásárlóközpont biztonsági őrének is. Azt mondta, hogy a rendőrök, amikor kijöttek mondták neki, hogy létezik egy olyan eszköz, ami meggátolja ennek az elektromos zárnak a működését. Így valószínűleg kifigyelhették a tolvajok, majd, amikor be akarta zárni a kocsit, ilyen zárblokkolót használhattak, hogy ki tudják venni a táskáját.

Lopás miatt indítottak eljárást

A rendőrség ellenőrizte a kamerafelvételeket is, de a gyenge minőség miatt szinte semmi nem derült ki. Azt tippelik, hogy egy fekete Audival lehetett a tolvaj. Az ügyben a BRFK elmondta: lopás miatt indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen.

Az iratokat visszavárják

„Én csak abban reménykedem, hogy az iratokra nem volt szükségük, amit valaki megtalál és visszajuttat hozzánk, mert az nagyobb érték volt, mint a pénz, amit a táskában találhattak” – tette hozzá a nő.

Könnyű kijátszani az autó biztonsági rendszerét

A BudaPestkörnyéke.hu tavaly nyáron írt arról, hogy trükkös tolvajok előfordulhatnak a benzinkutakon is. Tanulságos videót rögzített az egyik fővárosi OMV benzinkút térfigyelő kamerája. A rendőrség által közzétett felvétel hűen tükrözi, hogy milyen könnyű kijátszani egy korszerű autó biztonsági rendszerét, ha a gazdája óvatlan. A fehér Renault gazdájától 70 millió forintnyi értéket raboltak el pillanatok alatt. 

Kulcs nélküli indítás

Több mint húsz éve luxusautókban, elsőként a Mercedes S osztály kilencvenes évek végétől gyártott generációjában jelent meg, majd az autóipar szokásos rendje szerint egyre több tömegmodellbe is beépítették az úgynevezett keyless, vagyis kulcs nélküli nyitás és indítás rendszert.

Veszélyes kényelmi funkció

Ez a kényelmi szolgáltatás feleslegessé teszi a hagyományos slusszkulcs használatát, hiszen a vele felszerelt autók gazdájának elég csupán a zsebében tartania a hagyományos slusszkulcsot helyettesítő indítókártyát. Amikor az autó közelébe lép, a kártyában található jeladó kommunikálni kezd az autó adóvevő egységével, az pedig oldja a központi zárat, illetve slusszkulcs behelyezése nélkül indíthatóvá válik a motor. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció