Amint arról elsőként a BudaPestkörnyke.hu beszámolt, a 7. kerületben,  szépen lassan elkezdett kisajátítani egy parkolót magának a Főtaxi egyik járművének tulajdonosa. Pár napja át is festette a parkolót zöldre, most épp egy hamis táblát tett ki, veszélyesen kivezetve az áramot hálózati dugaljra, miközben tőle 5 méterre van kifejezetten elektromos autó töltő.

Rafkós taxis

A fifikás pesti taxis úgy döntött, hogy nem kell neki a kiépített, hivatalos elektromos autó töltő, inkább a lakásából az ablakon keresztül kivezeti a 220 voltos kábelt. A szabálytalanul a járdán átvezetett kábel nem volt elég, még egy privát parkolót is felfestett magának a rafkós taxis. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Azonosították a taxist

Cikkünk után, az egyik közlekedési csoport is felkapta a Marek József utcában élő szemtelen taxis történetét. Erre figyelt figyeltek fel a kerület rendészei, akiknek  a nyilvántartások alapján sikerült azonosítaniuk a gépjármű tulajdonosát, a kapcsolatot azonban nem tudták vele felvenni – közölte az rtl.hu megkeresésére az erzsébetvárosi sajtóosztály.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Balesetveszélyes töltő a Marek József utcában

Forrás: Reddit

Eljárás indult ellene

A bizonyítékok alapján viszont eljárás indult a tulajdonossal szemben „közterület rendeltetéstől eltérő, érvényes tulajdonosi hozzájárulással, közterület-használati engedéllyel nem rendelkező jogellenes használata miatt”.

Egy másik eset is történt

A hatóság a jogsértés és a felelősség megállapítása esetén figyelmeztetheti a tulajdonost, vagy közigazgatási bírságot szabhat ki. A kerület tájékoztatása szerint azóta még egy hasonló eset történt, méghozzá a Dohány utcában.

Nem volt engedélye

Január 30-án ugyanis egy magánszemély elektromos autót töltött úgy, hogy a vezetéket az ott található épületből a járdán – kábelcsatornán – keresztül vezette ki. A megfelelő engedély hiányában a rendészek ebben az esetben is közigazgatási hatósági eljárást kezdeményeztek.

Balesetveszélyes a sufnituning töltés

A két esetet leszámítva az önkormányzat tulajdonában található közterületeken hasonló eset nem fordult elő – írta a sajtóosztály. Azt is megjegyezték, hogy ezeket a szabálysértéseket semmi sem indokolja, a 7. kerületben ugyanis vannak elektromos autók töltésére kijelölt parkolók. Ráadásul a járdán elhelyezett kábelelvezető balesetveszélyes is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet

Lakása ablakából, a vizes járdán töltötte elektromos autóját egy óbudai lakos – fotó

Kiemelt kép: taxis a Marek József utcában – Forrás: Reddit