Szombat este két ember is életét vesztette lakástűz miatt, mindkét esetben egyiküket a szomszédok mentették ki, de már késő volt.

Apostagon egy nyaralóban ütött ki tűz

Este negyed nyolc után érkezett a Bács-Kiskun megyei Apostagon, a Búzavirág utcában kigyulladt egy Duna-parti faszerkezetű nyaraló, a tulajdonosa pedig nem jött ki az épületből. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

12 tűzoltó érkezett

Három járművel tizenkét tűzoltó vonult a teljes terjedelmében égő negyven négyzetméteres nyaralóhoz.  

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Két gázpalack is felrobbant

A tűzben két gázpalack is felrobbant. A tűzoltók ötven percig küzdöttek a lángokkal, majd a romok átvizsgálása közben egy holttestet találtak – számolt be róla a katasztrófavédelem.

Somogy megyében is felcsaptak a lángok

Este fél kilenc körül a Somogy megyei Görgetegen, a Petőfi utcában gyulladt ki egy családi ház. Még a tűzoltók kiérkezése előtt a szomszédok kihoztak egy embert az égő házból, azonban annyi füstöt lélegzett be, hogy az életét már nem lehetett megmenteni.

A szomszédok kezdték oltani a tüzet

A szomszédok a tüzet is oltani kezdték, azonban nem bírtak vele.

Kivonultak a tűzoltók

Négy járművel tizenhét tűzoltó vonult az esethez, akik több irányból is oltották a hetven négyzetméteres égő családi házat. A nappaliban asztal, székek, és szekrények, egy másik szobában pedig a kályha környezete égett.

FRISS!

Vizsgálják a körülményeket

A katasztrófavédelem mindkét helyszínen vizsgálja, hogy pontosan mikor, hol és miért keletkezett a tűz. A hasonló esetek elkerülése érdekében javasolt füstérzékelőt vásárolni otthonra, amit a szoba közepén a plafonra kell felszerelni.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció