A 64 esztendős Ene Marin ortodox atyát rajtakapták, amint épp egy 16 éves fiúval folytat gyengéd kapcsolatot Bukarest 3. kerületében.

Előzetesbe került a pap

A Teleorman megyei Videle városának ortodox papját 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték. Az egyház képviselője máris jelezte, hogy nem sokáig lesz pap.

A botrányos papról készült fotó

Enne Martin – Forrás: Főtér.ro

Pénzért már többször megvette

Az ügyészek szerint a kiskorú áldozat egy nevelőotthon lakója, akit Ene Marin pénz ellenében már többször „elcsábított” – írja a Főter.ro portál.

Nem ez az első eset

Feltehetően nem ő volt ugyanakkor az első áldozata, korábban több fiatal zsarolta őt róla készült pikáns felvételekkel. A pap előbb 300 ezer lejt fizetett zsarolóinak, hogy a felvételeket ne szivárogtassák ki, ám ők tovább fenyegetőztek, így a rendőrséghez fordult.

Elhitette, hogy csodákra képes

Mindemellett Ene Marin afféle táltos pap hírében állt, sokan úgy hitték, hogy csodákra képes, meg tud gyógyítani embereket, és a jövendőmondáshoz is ért.

Ráállt az emberek hátára

Az atya állítólagos munkamódszere abban merült ki, hogy a gyógyulni vágyó a földre feküdt, ő pedig rá állt, miközben felolvasott az Evangéliumból. Az ortodox egyház tudott a praktikáiról, és el is ítélte azokat, ám Ene Marin tovább űzte az ipart, feltehetően nem ingyen.

Kiemelt kép: ilusztráció