Egy idős nő mumifikálódott testére bukkantak a rendőrök Olaszországban. Marinella Beretta a saját házában, egyedül halt meg, több mint két éve. Döbbenetes, de a szomszédainak sem tűnt fel, hogy két éve nem látták.

Mumifikálódott

Egy hetvenéves nő mumifikálódott holttestét találták meg a rendőrök az olaszországi Prestinóban – írja a The Guardian. A cikk szerint Marinella Beretta maradványait egy székben, az asztal mellett ülve fedezték fel. A nő saját házában, egyedül halt meg, több, mint két évvel ezelőtt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy vihar miatt találták meg

A holttestre akkor találtak rá, amikor a Lombardiát sújtó heves szélvihar miatt kihívták a hatóságokat az épülethez, mert félő volt, hogy a vihar kidönti az udvaron álló fákat.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A magány megszemélyesítője

Marinellának nem voltak élő rokonai, a szomszédai pedig két és fél éve nem látták a ház körül, ezért azt gondolták, hogy még a koronavírus-járvány előtt elköltözött a városból. A nő temetéséről a helyi önkormányzat fog gondoskodni.

Sok idős ember teljesen egyedül él

A cikkben felidézik az olasz statisztikai intézet egy 2018-as kimutatását, ami szerint a 75 évnél idősebbek 40 százaléka egyedül él – írja az Origo. Ugyanennyien mondták a kutatásban azt is, hogy nincs sem rokonuk, sem barátjuk, akikhez szükség esetén fordulhatnának.

Szomorú

Az ügy felkavarta az olasz közvéleményt, rávilágítva, mennyi idős ember él magányosan. A Corriere della Sera hasábjain úgy fogalmaztak, hogy Marinella a „magány megszemélyesítője”, a Messaggero újságírója pedig úgy fogalmazott: az igazán szomorú nem az, hogy a többiek nem vették észre a halálát, hanem az, hogy azt sem vették észre, hogy él. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció