Halálos közúti baleset történt szombaton 14 óra 30 perc környékén a 49-es számú főúton Csengernél, melynek során két személygépkocsi ütközött össze.

Egy ember a helyszínen meghalt

Egy ember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, további hárman könnyű sérülést szenvedtek. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Mentőhelikopter a helyszínen

A Frissmédia információi szerint a helyszínre több mentőegység érkezett és riasztották a mentőhelikoptert is. Az idős férfi életéért közel másfélórán át küzdöttek, de sajnos hiába.

Ez okozhatta a tragédiát

A lap úgy tudja, hogy hogy az idős férfi figyelmetlensége okozta a tragédiát. Az előzetes adatok alapján a 72 éves férfi valószínűleg figyelmen kívül hagyta a stoptáblát és behajtott a védett útvonalra Csenger irányába.

Letarolta a szabálytalanul hajtó autót

Már majdnem átért, amikor bekövetkezett az ütközés. A Csengersima irányából közlekedő BMW gyakorlatilag letarolta a szabálytalanul behajtó autó vezetőoldalát.

Az árokban landolt

Az ütközés ereje akkora horderejű volt, hogy az idős férfi kocsiját az árokba lökte, ahol az a feje tetején állt meg, írják.

Gyerekek is a sérültek között

A sofőrt a tűzoltók feszítővágó berendezéssel szabadították ki az összeroncsolódott járműből. A mentők a baleset helyszínéről három könnyebb sérültet is elszállítottak, köztük két gyermeket.

A másik autó gyorsan ment

Ugyanakkor nem kizárt, hogy a tragédiában az is közrejátszhatott, hogy a védett útvonalon közlekedő gépkocsi jóval a megengedett 60 km sebesség felett haladt, a Frissmédia szerint akár óránként 100 kilométerrel is haladhatott.

Befejezték a helyszínelést

A rendőrség a baleset helyszínelését teljes útlezárás mellett elvégezte, a forgalomkorlátozást 19 óra 25 perckor oldották fel. A baleset körülményeit a Mátészalkai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay