A BudapestKörnyéke.hu számolt be róla, hogy kiszakadt egy erkély korlátja egy Váci úti társasházban. A harmadik emeletről egy nő esett ki, aki a helyszínen meghalt. A drámai eset kapcsán most megszólalt a lakás bérlőjének édesanyja, aki elmondta egy kisebb baráti társaság tartózkodott a fiánál, amikor megtörtént a tragédia.

Kiszakadt egy erkély korlátja

Mint azt a lap megírta 2022. január 12-én nem sokkal 3 óra után egy 13. kerületi, Váci úton lévő társasház harmadik emeleti erkélyéről a járdára esett egy nő. A nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy helyszínen életét vesztette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Baráti összejövetel

A tragédia kapcsán a Blikk most azt írja, hogy egy baráti összejövetelt tartottak a lakásban, az 53 éves áldozat, valamint a lakás bérlője azonban mindössze néhány órával korábban találkoztak össze egy szóraokzóhelyen, ahonnan aztán ismerőseikkel kiegészülve távoztak, majd mentek fel a Váci úti lakásba.

Próbáltak utánanyúlni, de már nem tudták elkapni

A portál megpróbált beszélni a lakás 28 éves bérlőjével, ám ő annyira az események hatása alatt vol még mindig, hogy egyszerűen képtelen volt beszélni a történtekről. A lap munkatársainak azonban sikerült beszélni a férfi éppen távozó édesanyjával, aki elmondta: ” Egy kisebb baráti társaság tartózkodott a fiamnál. A hölgy az egyik ismerősével volt kint az erkélyen, amikor nekidőlhetett a falának. A társa próbált utánanyúlni, de már nem tudta elkapni. A gyerekem azonnal lement, próbált segíteni a nőnek. A fiam végig fogta a kezét, amíg meg nem halt. Le a kalappal előtte, ő egy igazi hős!”

A szomszédok a puffanásra lettek figyelmesek

Tovább a szomszédok is megszólaltak, akik elmondták, nem ismerték közelről a lakásban élőket, de gyakran látták őket, valamint hallották őket bulizni. “Már aludtunk, amikor egy nagy puffanást hallottunk. Előtte dübörgött valahol a zene. Azt hittük, hogy valaki leesett az ágyról, ezért nem is foglalkoztunk vele. Csak reggel tudtuk meg, hogy mi történt ” – fogalmazott a lapnak az egyik ott lakó.

Nem ez az első eset

2019 decemberében, szintén hajnalban, két külföldi állampolgár sérült meg súlyosan, amikor a 8. kerületben a 32-esek tere és a Nagykörút sarkánál egy bérház erkélyéről az utcára zuhantak.

Tíz méterről estek le

Vélhetően nekitámaszkodtak a korlátnak, amely nem bírta a terhelést és kitörött. Egy szemtanú a baleset után azt mondta, hogy szerint a 32-esek terénél lévő McDonald’s étterem feletti első emeleti erkély korlátja szakadt ki a helyéből. Az erkélyen tartózkodó két ember mintegy tíz méteres magasságból esett a járdára.

A járdára esetek az erkély darabjai

A szemtanúk arról is beszéltek, hogy néhány másodperccel a baleset előtt gyalogoltak el az étterem mellett, amikor az erkély darabjai mellettük estek a járdára.

Futni kezdtek

Barátnőjével együtt futni kezdtek, de ekkor hallották, hogy két ember is a földre zuhant. ”Sokkoló látvány volt” – mondta a szemtanú.

A tűzoltók és a mentők is a helyszínre érkeztek

Forrás: katasztrófavédelem

Segítettek a járókelők

Az arra járók megpróbálták elsősegélyben részesíteni a balesetet szenvedett külföldieket, de a kiérkező hatóságok elküldték őket mellőlük.

Súlyosan megsérültek

Rohamkocsit és egy esetkocsit is riasztottak a helyszínre. A két súlyosan sérült fiatal férfi töréseket, belső sérüléseket szenvedett. Mindkettőjüket kórházba vitték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció, a 32-esek terén történt baleset felvétele – Forrás: katasztrófavedelem.hu