A Baranya Vármegyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat két férfi ellen, akik molotov koktélt dobtak egy véméndi házba.

Konfliktus konfliktus hátán

A főügyészség vádirata szerint a két vádlott különböző okok miatt neheztelt a velük egy faluban élő egyik sértettre. Egyiküknek vagyoni vitája, míg a másiknak személyes jellegű családi konfliktusa volt vele. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Közös italozás

2022 augusztusában az egyik vádlott a sértettekkel – anyával és fiával – együtt italozott a falu kocsmájában. A sértettek este hazaindultak, míg a velük italozó vádlott magához hívta a társát és elhatározták, hogy haragosukat, a fiút megleckéztetik.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Molotov koktél

Molotov koktélt készítettek, mégpedig oly módon, hogy két sörösüveget benzinnel töltöttek meg, majd az üvegek nyílásába egy-egy zoknit helyeztek, melyek kanócként funkcionáltak.

Bedobták a házba

Ezt követően a sértettek házához mentek, ahol a molotov koktélokat meggyújtották, majd a két üveget az ablakon keresztül a házba dobták. Ezt követően a férfiak a helyszínt elhagyták.

Égtek a bútorok

A házban alvó sértettek a vádlottak által keltett zajra felébredtek, füstszagot észleltek, majd látták, hogy a szobában a bútorok égnek. Mindkettőjüknek sikerült a házból kimenekülniük, majd értesítették a tűzoltókat. A berendezési tárgyak megrongálódásával közel 1 millió forint kár keletkezett.

Különös kegyetlenség

Az elkövetők cselekménye többek között különös kegyetlenséggel, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérletének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 10 – 20 évig terjedő, vagy akár életfogytiglani szabadságvesztés. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Videón az elfogás:

Ez is érdekelhet:

Mindig van lejjebb – halottszállítók lopták el egy elhunyt nő pénzét Székesfehérváron

Kiemelt kép: police.hu videorészlet