Megdöbbentő történetet osztott meg egy helyi lakos Budapesten, a 14. kerület egyik közösségi fórumán. A férfi egy körülbelül 2 méteres óriáskígyót talált a kerti kanapé alatt. Úgy fogalmazott: mint kiderült, barátságos jószág, de a biztonság kedvéért inkább hívta a 112-es telefonszámot.

Lábon kihordott infarktus

„Lábon kihordtam egy szívinfarktust. Hogy mi a bánatot akart kivenni a kanapéból, arra már nem is emlékszem. Szinte sokkot kaptam a látványtól” – írta a férfi a Facebookon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

„Simán megfojt”

„Igaz, hogy ez nem mérges és nem is olyan nagyon nagy, legalábbis nem tízméteres, már, ha van olyan. De ki tudja, ha nyakadra tekeredik, simán megfojt” – jött az első hozzászólás.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A cicái miatt aggódott

„A két cicám miatt aggódtam, de az is eszembe jutott, hogy egy csecsemőt, de akár egy kisgyereket is simán meg tudna fojtani egy ekkora kígyó. A vadállatbefogó elmondása szerint is elképzelhető ez” – reagált az ijedt zuglói lakó.

De hogy került oda?

„De hogy kerülhetett oda? Valami extrém állattartótól elszabadulhatott nyilván. Elég vad bármi ilyet tartani, felelőtlenség. Örüljünk, hogy mifelénk nincs sok veszély, néha egy keresztespók, vagy galóca meg pár vipera itt-ott, aztán annyi, maximum egy darázscsípés. Kár ezt fokozni” – fogalmazott egy kommentelő.

Boát találtak Dunaharasztiban

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról néhány éve, hogy másfél méter hosszú boát találtak Dunaharaszti egyik utcájában. Az állatmentők először hitetlenkedve álltak a bejelentés előtt, hiszen 99 százalékban siklókhoz hívják őket, de most nem ez történt. A kígyó már hetek óta kóborolhatott a környéken

Házi terráriumból lépett meg

A boa a legismertebb és legelterjedtebb óriáskígyófaj, nem csak természetes élőhelyén, hanem hobbiállatként is. Vélhetően a Dunaharasztiban megtalált példány is egy házi terráriumból lépett meg, vagy egyszerűen csak kitette korábbi gazdája.

Madarakat, gyíkokat esznek

A kifejlett boák akár 4 méteresek is lehetnek este aktívak. Kisebb emlősöket, madarakat gyíkokat esznek. Áldozatát nem roppantja össze, hanem megfojtja. A zsákmány minden kilégzésekor összébb húzza magát. Ez a folyamat akár negyedórán át is eltarthat, ami nagy megerőltetés a kígyó számára. Amikor már nem érzi a zsákmány szívverését, akkor kiengedi magát.

Nem merték megfogni

A Dunaharasztiban előkerült kígyót felfedező helyiek nem mertek hozzányúlni az állathoz, inkább a Tüskevár Vad- és Egzotikus Állatvédő Alapítványt hívták a befogásához. A boát megvizsgáló állatorvos azt mondta, sérüléseket talált a kígyón, amely már hetek óta kóborolhatott a környéken. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a befogott óriáskígyó. Fotó: Facebook.