Hat év börtönre ítélte a Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki mellkason szúrta depressziós feleségét. A férfi azt mondta, az asszonyba véletlenül esett a kés.

A férfi felesége évek óta pszichés gondokkal küzdött, akit három évvel ezelőtt pszichiátrián is kezeltek. A nőnek hazaengedése után gyógyszereket kellett szednie, azonban többször hangoztatta, hogy öngyilkos akar lenni, többször kezdeményezett veszekedést házastársával.

A bűntett napján ismét egy veszekedés robbant ki, végül a férfi, E.J., aki egyébként alkoholproblémákkal küzdött, egy 20 cm pengehosszúságú késsel mellkason szúrta a depresszióval küzdő feleségét. A férfi ezután kihívta a mentőket büki házukhoz, azonban amikor kiértek, közölte velük: „őt már csak hullazsákban viszitek el” -írja a 24.hu

A mentők kiérkezésekor a férfi elállta a bejáratot, majd végül sikerült mentősöknek sikerült belépniük a lakásba, a nő életét végül meg tudták menteni.

A férfi nyolc évet kapott első fokon, azonban az ítélet után fellebbezett. Ezután pedig tagadta a bűncselekményt, azt mondta, nem akarta megölni a feleségét, hanem csak véletlenül esett bele a kés a felesége mellkasába.

A lap információi szerint a Győri Ítélőtábla elmondása szerint E.J. beszámítási képessége csak enyhe fokban volt korlátozott a bűncselekmény elkövetésekor. Mivel a férfi tettét bejelentette, ezért a cselekménye kísérleti szakban maradt, a táblabíróság hat évre enyhítette az IMEI-ben lévő büntetlen előéletű férfi büntetést.

Kiemelt kép: illusztráció