Amikor nagyon félt, hogy a cég rájön, hogy hazaviszi a bevételt, akkor bekamuzta, hogy betörtek a mintavételi pontba. Nem jött be a taktika.

Egy mintavevő konténeben dolgozott

A vádirat szerint a vádlott mintavevőként, egy cég alkalmazottja volt, amely cég szűrőkonténereket telepített és üzemeltetett. Egy ilyen üzemelt Kazincbarcikán is, ahol történetünk főszereplője elkövette a bűncselekményt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ő kezelte a bevételt is

A nő a tesztelésre érkező páciensektől levette a mintákat, majd az ellenértékként kapott összegeket minden munkanap végén összesítenie kellett, azt egy borítékba helyezve, a konténerben lévő széfbe kellett bedobnia.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Aztán egy szép nap úgy döntött, hazaviszi a pénzt

2021 novemberében azonban nehéz anyagi helyzetbe került, elhatározta, hogy gondjait a tesztelések bevételeiből fogja megoldani, így a pénzt tartalmazó borítékokat a munkaidő végén nem dobta be a gyűjtésre szolgáló széfbe, hanem 7 különböző időpontban, 2022. február elejéig esetenként mintegy 40 ezer forinttól több mint félmillió forintig terjedő összegben hazavitte.

Magára költötte

2021. január végén, az egyik napon a kolléganője által a széfbe elhelyezett bevételt a bedobó nyíláson keresztül kipiszkálta, és ezt a borítékot is hazavitte. Így összesen másfélmillió forintot meghaladó összeget tulajdonított el, és fordította saját céljaira.

Betörést hazudott

Azonban nagyon fél a lebukástól, s ez okozta vesztét. ezért 2022. február elején olyan bejelentést tett a rendőrségen, hogy a szűrőpontba betörés történt. A rendőrök kivizsgáltak az ügyet, majd kizárták a betörés lehetőségét, s ezért egy külön büntetőügyben feljelentést tett hatóság félrevezetésének vétsége miatt.

Felfüggesztett börtön adnának neki

A büntetlen előítéletű nővel szemben felfüggesztett szabadságvesztést szabna ki az ügyészség – már amennyiben beismeri bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról – olvasható a vádhatóság keddi közlésében.

Nagy biznisz volt a védettségi igazolvány is

A koronavírus járvány különféle új típusú bűncselekményekkel gazdagított a magyar kriminalisztika történetét. Így történt ez abban az esetben, amelyről korábban mi is beszámoltunk. Még tavaly bukott le egy társaság, akik olyan embereket juttattak védettségi igazolványhoz, akiket nem oltottak be koronavírus elleni védőoltással.

Beírták, hogy kaptak oltást

A társaság két tagja, a 25 éves S. Jennifer és a 43 éves L. Istvánné a jelentkezőket toborozta, az orvosi asszisztensként dolgozó 37 éves H. S. Mónika pedig azok adatait elektronikusan rögzítette az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér elnevezésű információs rendszerbe. 60 ezer forintot kértek az igazolványokért.

Mindent lefoglaltak

A BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói az eljárás során a három nő lakásán kutatást tartottak, ahol orvosi bélyegzőt, több millió forintot, 1148 kitöltött regisztrációs nyilatkozatot, oltási igazolásokat, üres oltóanyag ampullákat, jegyzeteket, valamint telefonokat és laptopokat foglaltak le. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Pixabay.)