Visszavonulását fontolgatja az a ralipilóta, aki mellett szörnyethalt navigátora szombaton a Miskolc Rally-n. Dudás Gergő barátját és sporttársát veszítette el.

Képtelen feledni a tragédia sokkoló pillanatait és magát hibáztatja Dudás Gergő. A ralipilóta a magyar bajnokság miskolci futamának második gyorsasági szakaszán veszítette el uralmát az autója felett, lecsúszott az útról, s a balesetben meghalt a navigátora, Tóth Zsolt.

A KEKFENY.com itt írt a tragédia részleteiről.

 „Drága Zsolti! Köszönöm, hogy a barátod lehettem. Személyedben nemcsak egy komoly versenyzőt, hanem egy igazi barátot vesztettem el. Hiányod pótolhatatlan űrt hagyott hátra. Köszönöm Neked, hogy mellettem álltál, segítetted az utam, bíztál bennem és biztattál az utolsó pillanatig. Búcsúzom Tőled… Sajnálom…. nagyon sajnálom… Ég veled, Barátom! Szavakban nem kifejezhető az űr és a fájdalom!” – írta Facebook-bejegyzésében a pilóta.

A mezőny tagjainak egybehangzó véleménye szerint abban a szituációban százból ha egyszer történik tragédia. Nem az „esés” volt borzalmas erejű a Bánkút és Mályinka közötti szakaszon, a bajt az autóba fúródó szalagkorlát okozta.

Normál esetben mindkét sportembernek a saját lábán kellett volna kiszállnia az autóból, a sors azonban most másképpen rendelkezett.

Dudás Gergő komolyabb fizikai sérülés nélkül megúszta a balesetet, de a lelkében dúló fájdalom nem csillapodik. A társak szerint bűntudat gyötri, nem hagyja nyugodni a gondolat, hogy a barátja mellette hunyt el.

„Beszéltem Gergővel az eset után, azt gondolom, hogy a helyzethez képest erősnek tűnt, de mindenképpen támogatásra szorul. Nem tudok és nem is szeretnék belegondolni, min mehet most keresztül. Felelősséget érez a társa elvesztése miatt, annak ellenére, hogy mindannyian tisztában vagyunk vele, mit vállalunk, amikor beülünk az autóba. Magát okolja, pedig nem szabadna. Most nagyon fontos, hogy ne hagyjuk magára”– mondta a Blikknek Turán Frigyes versenyző.

Az sem biztos, hogy az óriási tehetségnek tartott Dudás folytatja karrierjét.

„Remélem, lesz elég lelki ereje Gergőnek ahhoz, hogy újra a kormány mögé üljön és versenyezzen. Biztos vagyok benne, Zsolt is ezt szeretné. Ennek ellenére tudom jól, felvetődött benne az is, hogy befejezi a karrierjét” – tette hozzá Turán Frigyes.

Nehéz lesz visszatérni

Egy baleset után nagyon nehéz visszaülni egy autóba, főleg akkor, ha ilyen tragédiát kell átélnie egy versenyzőnek, A Magyar Nemzeti Autósport-szövetség mindent megtesz annak érdekében, hogy Dudás Gergő minél hamarabb újra versenyezni tudjon.

Kiemelt kép: Tóth Zsolt – Forrás: Facebook/Dudás Gergő