Részleges beismerő vallomást tett az a 25 és pándi férfi, aki lapátnyéllel verte agyon a 88 éves jótevőjét tavaly márciusban. Ezután feleségét akarta szexuális aktusra kényszeríteni.

Az elkövető rendkívül szegényes körülmények között élt és évek óta végzett házkörüli munkákat az idős férfinál és az élettársánál, akik emellett ennivalóval is segítették őt. Az eset a Pest megyei Pándon történt tavaly márciusban.

A fiú többször is meglopta őket, ami miatt több eljárás is folyt ellene. Az egyik ilyen eljárás miatt az elkövető megharagudott az idős férfire és bosszúból meg akarta verni. Ezért az ominózus éjszaka elment a házukhoz, majd a padláson keresztül behatolt a lakótérbe. Miután bejutott betört a hálószobába és az ott alvó nyugdíjas párra támadt. Egy lapáttal legalább harminc alkalommal megütötte a zajra felébredő férfit, és vállon szúrta.

Az eszméletét vesztő férfi után a szintén felébredő nőre támadt, akit először megütött, majd szexuális cselekményre akart rávenni. Miután a nő ezt visszautasította a férfi magához vette a ház kulcsait és a férfi mobiltelefonját, majd távozott a helyszínről.

Az idős asszony kéztörést és arcsérülést, míg a férfi több testtájékon is csonttörést valamint szúrt sérülést is elszenvedett. Az idős férfi a kórházba szállítását követően belehalt sérüléseibe.

A Pest Megyei Főügyészség aljas indokból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés, és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés, kifosztás és magánlaksértés miatt emelt vádat a fiú ellen – írja a 24.hu.

A gyanúsított azt állította, hogy nem akarta megölni az idős férfit, és csak azért bántalmazta, mert elborult az agya.

A pándi fiatalt elmegyógyintézetbe vitték a bűncselekményt követően, de azóta kiengedték és átszállították a bv-be. Az elmeorvosi szakvélemények szerint mentális problémái vannak, ám ez nem olyan fokú, amely gátolta volna a cselekménye súlyának felmérésében és kizárná a büntethetőségét.

Kiemelt kép: ezzel a lapáttal verte agyon az idős férfit az elkövető – Forrás: police.hu