Rendőrökre uszította a kutyáját egy részeg férfi, az eb az egyik zsarut megharapta. Végül a járőrök gázsprayvel ártalmatlanították az állatot.

Május 23-án 21 óra körül egy 39 éves férfi rendőri segítséget kért, azt állítva, hogy egy szabolcsi község italboltja előtt többen bántalmazták. Mivel a bejelentést követően elment kutyát sétáltatni, a kiérkező rendőrök nem találták a lakásán.

A megalapozott gyanú szerint miután az ittas állapotban lévő bejelentő meglátta a két körzeti megbízottat, szidalmazni kezdte őket, majd az addig pórázon lévő nagytestű kutyáját elengedte és a rendőrökre uszította. 

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A rendőrök iratai átadására szólították fel a férfit, aki ennek nem tett eleget, a helyszínt el akarta hagyni, ezért a rendőrök a karjainál fogva visszatartották. A férfi tovább uszította a kutyáját, az állat pedig ennek hatására az egyik intézkedő rendőrt a lábán és a karján megharapta, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozva neki.

A rendőrök a rájuk támadó kutyát lefogták, majd felszólították a férfit, hogy kösse meg az állatot és zárja el, közölték vele, hogy előállítják. A férfi a kutyával bement az udvarra, majd azt újra a rendőrökre uszította, a kaput pedig bezárta. A rendőrök a kaput benyomták, ekkor a kutya ismét rájuk támadt.

A rendőrök végül gázspray-vel ártalmatlanították az állatot, a jogszerű intézkedésnek továbbra is ellenálló elkövetőt pedig megbilincselték és előállították.

Az ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, akit hivatalos személy elleni erőszak bűntettének, könnyű testi sértés vétségének és két rendbeli becsületsértés vétségének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A terhelt tagadta a bűncselekmény elkövetését, valamint védőjével együtt panasszal élt a gyanúsítás és az őrizet elrendelése ellen.

Kiemelt kép: illusztráció