Néhány pillanat alatt állt a feje tetejére az élete annak a tanár-képviselőnek, akinek pornográf videója miatt áll a bál egy észak-alföldi településen. A Blikk úgy tudja, hogy a helyi szinten szakmailag is elismert pedagógus videóját bosszúból hozta valaki nyilvánosságra.

A felvételt a férfi saját magáról készítette, ezt követően pedig futótűzként kezdett el terjedni a kis településen. A videón jól látható, hogy a férfi hosszú perceken keresztül okoz örömöt magának, mindezt különböző segédeszközök bevetésével. A dologról azóta mindenki tud, a rendőrség nyomoz, a pedagógust pedig a tankerületi vizsgálat eredményéig felfüggesztették.  

– Ez egyértelműen bosszú. A barátnőjének készítette a felvételeket, s csak neki, privát üzenetben küldte át Messengeren akkor, amikor még egy párt alkottak – árulta el a férfi barátja lapunknak, hozzátéve: ismerőse teljesen padlón van lelkileg. – Nem értem az embereket, elítélik, pedig nem hivalkodott soha sehol azzal, hogy neki milyen szexuális szokásai vannak – nyilatkozta a Blikknek egy a férfi egy barátja.

– Mindenki azt csinál, amit akar, ám onnantól kezdve, hogy a videó nyilvánossá vált, már nem csak az ő ügye. Sokat tanakodtunk rajta, hogy mi lenne a helyes, mert szakmailag egy zseni, ez nem kétséges. Végül úgy ítéltük meg a párommal, hogy nem tudna jó példát mutatni a gyerekeknek. Egyelőre nem szeretnénk, ha nála tanulna a fiunk – mondta a lapnak egy szülő, hozzátéve: amíg le nem zárulnak a vizsgálatok, addig biztosan nem gondolják meg magukat.

„Az ügyben vizsgálat folyik, amelynek megnyugtató lezárásáig információt nem tudunk adni” – írta lapunknak a Klebelsberg Központ.

A lap kereste a rendőrséget is az üggyel kapcsolatban, akik kérdésünkre megerősítették, hogy 2020. június 22-én feljelentést tett egy férfi azért, mert az internetre akarata ellenére kikerült egy videófelvétel, amelyen ő szerepel. A rendőrség emiatt személyes adattal visszaélés bűncselekmény gyanúja miatt büntetőeljárást indított. A folyamatban lévő nyomozás eddigi adatai szerint a felvételt egy nő hozta nyilvánosságra, akit a rendőrök gyanúsítottként kihallgattak.