Egy nap alatt két gyalogos gázolás is történt Debrecenben, adta hírül a rendőrség, akik azt kérik a járművezetőktől, hogy vegyék figyelembe a megváltozott út-, és látási viszonyokat a közlekedésük során.

Mentő is érkezett

A helyszínelőket riasztották 2023. január 9-én 18 óra körül Debrecenben. A bejelentés szerint az Egyetem sugárúton elgázoltak egy nőt a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen. Az egyenruhások azonnal a helyszínre mentek, majd mentőt hívtak a sérülthöz. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotó a helyszínről:

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Helyszíni felvétel:

Újabb gázolás

Nem sokkal később, 22 óra 30 perc körül, újabb gázolás történt, a Mester utcában ütöttek el egy gyalogosan közlekedő nőt, írta közleményében a rendőrség.

Fotó a helyszínről:

Súlyosan megsérültek

Mindketten súlyos sérüléseket szenvedtek a balesetek következtében és az elsődleges vizsgálatok alapján szabályosan, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen akartak átkelni az úttesten.

Esős idő

Az utóbbi napok esős és változékony időjárása többször megnehezítette a közlekedést Hajdú-Bihar vármegyében is. A rendőrök felhívják a járművezetők figyelmét, hogy saját és mások biztonsága érdekében meg kell tanulnunk időben felismerni az útburkolat minőségének és a látási viszonyoknak változásait.

Elsőbbség megadása

A KRESZ előírja, hogy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a járművezetőknek elsőbbséget kell adniuk a gyalogosoknak, ez alól a rossz látási viszonyok sem mentesítik őket. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: police.hu