Egyre valószínűbb, hogy egy vascsővel verte agyon 9 és 7 éves kisfiát M. Ferenc pénteken tatabányai otthonukban. Az azonban továbbra is rejtély, hogy a saját életét milyen eszközzel oltotta ki a mérnökként dolgozó férfi.

Eddigi információink szerint a férfi egyedül volt otthon a gyerekekkel a tragédiát megelőzően, mert mindhárman betegek voltak. Mire a felesége hazaért, a férfi megölte a fiúkat és megpróbált a nőre is rátámadni. Az asszonynak sikerült kimenekülni a házból, az utcán ordítva kért segítséget a szomszédoktól. Egyikük értesítette azonnal a rendőrséget, de mire kiértek az ingatlanhoz, már a férfi is halott volt.

A tatabányai családírtásról ide kattintva találsz több cikket

„Pénteken komótosan sétáltam hazafelé, amikor egyszer csak azt láttam, hogy egy nő szinte tébolyult állapotban egy vascsővel üti a járdát és közben segítségért kiabál. Elképzelni sem tudtam, mi történt vele, de azonnal kijöttek hozzá a szomszédból, ezért én továbbálltam, nem akartam zavarni” – idézte fel a Blikknek az általa látottakat egy tatabányai nő, aki vasárnap eljött, hogy mécsest gyújtson az M. család házánál.

A környéken élők közül mindenki úgy tudja, hogy a kegyetlen férfi agyonverte a gyermekeit.

„Képtelen vagyok felfogni, hogy valaki miért tesz ilyet. Főleg egy ilyen normálisnak tűnő ember, mint ő. Látszólag annyira szépen éltek ők négyen, igazi mintacsalád benyomását keltették. Hangos szó soha nem hallatszott tőlük, az utcán kézen fogva jártak, a gyerekek pedig mindig illemtudóan köszöntek. Helyes, mosolygós fiúcskák voltak, el sem tudom képzelni, hogy az édesanyjuk valaha normális életet tud-e élni nélkülük” – mondta  egy másik utcabeli.

<

A nő édesanyja Bécsben lakik, amint értesült a borzalmakról, rohant Tatabányára.

<

„Egyszerűen felfoghatatlan, nem tudom elhinni még most sem. A vejem is szerető férj volt, a lányom szerette, szépen éltek. Kiegészítették egymást, semmi problémát nem láttam, és azt sem tudom, hogy mi történt velük. Meg kell bocsátanom neki, nagyon rossz, de meg kell bocsátani. Józan ésszel biztos nem tette volna ezt meg – vallotta be a gyászoló nő.

<

Úgy tudjuk, sem a sokkos állapotban, kórházban lévő anya, sem a nagymama nem akarja többé átlépni a ház kapuját, ahol a borzalmak történtek.

<

„Annyira rendes emberek, hogy ilyen állapotban is figyelt a nagymama, hogy visszahozza a kabátot, amit az egyik szomszéd terített az anyára, amikor magába zuhanva ült a házuk előtt. Azt mondta, amint a lánya egy picit jobban lesz, kiviszi magához Bécsbe” – árulta el egy férfi, aki szintén az utcában lakik.

Zenekarban játszott az apa

M. Ferencnek ismerősei elmondása szerint semmiféle káros szenvedélye nem volt, csak a családjának élt. Egyetlen hobbija a zene volt, egy feltörekvő zenekarban gitározott.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: RTL klub