Igen, ilyen is van. A szerencsevadászt Rye Wardlaw-nak hívják és Vancouverben sikerült elkövetnie ezt a félresikerült bűntettet.

Már a bejutás sem ment egyszerűen. Hősünk először a bejárti ajtót próbálta betörni, de nem járt sikerrel, csak megrongálni tudta. Mivel azonban a szabadulószoba egy plázában volt, annak technikai helyiségében talált egy kulcsot, amivel mégis bejutott az éjszaka közepén

A gondok ez után kezdődtek.

Wardlaw azt ugyan nem tudta elmondani a rendőröknek, hogy miért is éppen a szabadulószobát választotta célpontnak, az azonban kiderült, hogy nem igazán sikerült benne tájékozódnia. Egy ideig próbálkozott, majd feladta.

A hívásnapló szerint négyszer hívta a helyszínről a rendőröket, hogy segítsenek neki kijutni. Hát igen, a feladványokkal nem boldogult szerencsétlen. A rendőrök végül is segítettek hősünknek, aki meglehetősen zavart volt, mire kiértek a helyszínre. Hogy ez nála alapállapot, vagy a kaland viselte meg talán már soha nem derül ki.

Nem ez volt az első betörése, amivel lebukott. De ezidáig legalább mindig sikerült elhagynia a helyszínt, a szabadulószoba viszont kifogott rajta. Tettéért bíróság elé álították annak ellenére, hogy semmi nem tűnt el a szobából. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a póruljárt betörő egyvalamit mégis jól csinált.

Szabadulószoba biztonságosan

Nem azt, hogy nyitvatartás után ment szabadulószobába, sem azt, hogy megrongálta. Arra viszont ráérzett, hogyha nem megy a kijutás, megakad valamilyen feladványon, akkor bizony segítséget kell kérni. Jobb lett volna, ha mindezt nyitvatartási időben a játékmesterektől teszi, akkor az élmény is sokkal-sokkal élvezetesebb. Dehát nem lehet minden tökéletes.

Az eset egyébként 2018-ban történt Vancooverben, de nem kell ilyen messzire menni a kalandokért. Az Exit The Room budapesti szabadulószobái viszont csak egy karnyújtásnyira vannak és garantáltan biztonságos szórakozást kínálnak.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!