A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta annak az 50 éves nőnek a letartóztatása fenntartását, akit a Kecskeméti Törvényszék aljas indokból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 15 év fegyházbüntetésre ítélt.

Megromlott a viszonyuk

A nő és a férfi 2019 nyarán élettársakként éltek Dávodon, egy bérelt házban. Viszonyuk ebben az időszakban megromlott és mindketten azt kívánták elérni, hogy a másik elhagyja az ingatlant. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt történt az eset

Megsérült a férfi

Egy veszekedés közben verekedett a férfi és a nő, a bántalmazás során a férfi meg is sérült.

Gyógyszert adott a párjának

Emiatt a nő gyógyszereket adott párjának, de nemcsak fájdalomcsillapítót, hanem nyugtatót is. Emiatt a férfi eszméletlen állapotba került.

Megfulladt a férfi

A nő ezután, hogy ő maradjon a lakásba, az eszméletlen férje fejére nejlonzacskót húzott. Emiatt a férfi megfulladt.

Családja kereste a férfit

A nő a párját a házhoz tartozó kertben ásta el. Miután a férfi a hozzátartozói és munkatársai keresni kezdték őt, a rendőri intézkedés során a nő beismerte cselekményét.

Fellebbeztek

Az elsőfokú ítélet nem emelkedett jogerőre, mert ellenérdekű fellebbezések bejelentésére került sor.

Meghosszabbítanák a letartóztatását

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a vádlott letartóztatása indokoltságának felülvizsgálata körében az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla felé indítványozta a letartóztatás további fenntartását, mert a nem jogerős elsőfokú ítéletben kiszabott szabadságvesztés hosszú tartamára figyelemmel a terhelttel szemben változatlanul fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye.

A Szegedi Ítélőtábla dönt

A kényszerintézkedés fenntartásáról és az elsőfokú ítélet ellen bejelentett fellebbezésekről az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla fog dönteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció