Különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt jogerősen 15 év fegyházbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla egy férfit, aki életveszélyesen bántalmazta két lakótársát Ajkán.

Még 3 év

A táblabíróság három évvel súlyosította az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék határozatát a 35 éves férfivel szemben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Részegesek voltak

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott és a sértettek egy elhanyagolt ajkai pinceépületben laktak. Italozó életmódot folytattak, a vádlott korábban többször is bántalmazta a férfit és a nőt. 2020 áprilisában is rájuk támadt, mert a közösen vásárolt bort megitták.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hétköznapi brutalitás

A vádlott a férfit egy balta élével kétszer fejbe vágta, majd ütötte és rugdosta. A bántalmazás miatt a sértett többszörös koponyacsont-törést és sorozatos bordatörést szenvedett. A nőt is ütlegelte, megrugdosta és nagy erővel a fejére taposott.

Még vissza is ment

A férfi ezek után még visszatért a pincébe, ahol folytatta a másik sértett bántalmazását, majd őt is kihúzta a pince elé, s ott többször megrúgta.

Kicsúszott a kezéből

A vádlott a bíróságon úgy védekezett, hogy a fejsze kicsúszott a kezéből, ekkor sérült meg az áldozata, a nőt pedig nem bántotta. Előtte állítólag a megtámadottak szidelmazták őt – számolt be a korábbi bírósági tárgyalásról az ajkaiszo.hu.

6 általánost végzett

A téli bírósági tárgyaláson az is kiderült, hogy a 35 éves férfi enyhén értelmi fogyatékos és gyakran segített a ház körül, de az utóbbi időben többször bántalmazta a nőt.

Időben érkezett a segítség

A rendőrséget egy szemtanú értesítette. A sértettek életét, egy 48 éves férfiét és egy 59 éves nőét az időben érkező orvosi segítség mentette meg.

Címlapfotó: ajkaiszo.hu.