Több autót törtek fel budapesti bűnözők a Balatonon. Mindent elvittek az autókból, ami mozdítható volt.

Balatonfűzfőről érkezett bejelentés a rendőrségre június 27-én arról, hogy délután az egyik helyi strand parkolójában ismeretlenek feltörtek egy autót, és abból műszaki cikkeket, valamint készpénzt loptak el. Még aznap volt egy másik bejelentés is ugyanabból a parkolóból, ahonnan szintén műszaki cikket és készpénzt vitt el a tettes

Hasonló módszerrel törtek fel négy gépkocsit július 4-én is ugyanebben a parkolóban, három járműből szintén pénzt és használati tárgyakat vittek el, a negyedikben nem találtak értéket.

A balatonalmádi rendőrök ugyanaznap délután a strand parkolójában két személyre lettek figyelmesek, akik kerékpárral érkeztek egy autóhoz. Az igazoltatásuk során gépkocsi feltörésére alkalmas eszközöket találtak náluk a járőrök. A két budapesti férfit előállították a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket ötrendbeli lopás bűntett, hatrendbeli lopás vétség és egyrendbeli lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A lakásukon végrehajtott házkutatás során a gépkocsifeltörésekből származó tárgyakat találtak és foglaltak le a nyomozók.

A 46 és az 53 éves budapesti férfiakat a rendőrök őrizetbe vették, és a nyomozó hatóság előterjesztést tett letartóztatásuk indítványozására.

Kiemelt kép: egy korábbi autófeltörésről készült felvétel – Forrás: police.hu