A balatonfüredi rendőrök két veszprémi és egy balatonfüredi dílert fogtak el. A fiatal férfiaknál több száz gramm kábítószergyanús fehér port találtak.

Balatonnál árulták a drogot

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság nyomozói egy 23 éves, egy 32 éves veszprémi, illetve egy 32 éves balatonfüredi férfi ellen kezdtek el intézkedni, miután a fiatal férfiak kábítószerrel kereskedtek. A rendőrségi jelentés szerint a dílerek több száz gramm amfetamint adhattak el ismerőseiknek csak az utóbbi néhány hónapban.

A terjesztők közül ketten is fürediek voltak

Akcióban a rendőrök

A balatonfüredi rendőröknek sikerült elfogniuk a dílerkedéssel gyanúsítható férfiakat 2021. január 9-én. Az akció során a 23 éves és a 32 éves férfit Veszprémben, míg a harmadik drogterjesztőt Csopakon fogták el.

Ezt se hagyd ki

Megtalálták a bizonyítékot

Nem úszták meg a dílerkedést a balatoni férfiak, mivel a rendőrség résen volt. Az egyenruhások a Veszprémben elfogott elkövetőknél megtalálták a terhelő bizonyítékot, csaknem 150 gramm kábítószergyanús fehér port.

Házkutatást tartottak

A balatoni rendőrök átkutatták az elfogott férfiak házát, ahol még több kábítószergyanús anyagot és a szer adagolásához szükséges eszközöket foglaltak le.

Ez is érdekelhet

Amfetaminnal kereskedhettek

Az amfetamin egy mesterségesen előállított anyag, amely fogyasztva élénkítő, stimuláló hatással bír. A gyorsító hatású kábítószer leggyakrabban fehér por formájában fordul elő. Ugyanakkor az amfetamin igencsak veszélyes szer, a rendszeres fogyasztók extrém fogyásról, fáradságról és depresszióról is beszámoltak már, de volt olyan is, hogy amfetaminfüggőknél jelentkeztek mániás és paranoid tünetek is. A fogyasztók agresszívvá is válhatnak.

Kihallgatták és őrizetbe vették őket

A három díler előállítása után, gyanúsítottként hallgatták ki őket a rendőrök, majd az őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Kiemelt kép: Rendőrségi fotó: Forrás: Police.hu