Szülést követően a legtöbb édesanyában megannyi kérdés kavarog a babafürdetés kapcsán. Ilyenkor sokan barátnőjükhöz, anyukájukhoz fordulnak segítségért. De vajon miként lehet jól csinálni? Az alábbi cikkel igyekszünk segíteni egy magabiztos rutin kialakításában.

Természetes babaápolás 

A babafürdetés alapja, hogy kerüljük a kockázatos kémiai vegyületeket tartalmazó fürdetők alkalmazását. Ehelyett kizárólag természetes komponensű készítményeket használjunk, hiszen az érzékeny bababőr fokozottabb ápolást igényel. Sokkal védtelenebb, emiatt különösen lényeges, hogy natúr készítményekkel érintkezzen, olyanokkal, melyek a gyógynövények által biztosítanak kíméletes tisztítást és megfelelő bőrvédelmet is. 

A BIOLA Webshop babaápolási termékei kifejezetten a kicsik számára fejlesztett natúr- és bio fürdetőket, ápolókat tartalmaz. Egy csecsemő bőre hajlamosabb a kipirosodásra, a kiszáradásra, emiatt a fürdetés utáni ápolásra is gondot kell fordítani. 

Olyan termékek alkalmazása a cél, melyek nem tartalmaznak irritáló, allergizáló összetevőket, és SLS mentesek. Szintén alapvető, hogy ne legyen bennük mesterséges színezék, valamint szintetikus illatanyag. Válasszunk natúr babafürdetőket, melyek a tisztító komponensek mellett bőrtápláló, gyulladáscsökkentő hatóanyagokban is gazdagok. 

A legtermészetesebb megoldást nyújtja a Naturissimo Herbal baba krémhabfürdő, a BIOLA levendulás babafürdető és a BIOLA calendula fürdető. A koszmó elkerülése végett célszerű a fejbőrt is óvatosan átmosni a fürdetésekkel egyidejűleg. 

A babafürdetés tudnivalói

Amíg a köldökcsonk le nem esik, elegendő kevés vízzel, fürdőszivacs segítségével gyengéden átmosni a csecsemő bőrét. Fontos, hogy jól megtámasszuk közben, és megfelelő biztonságot nyújtsunk számára. A köldökcsonk területét nem érheti víz, ilyenkor néhány perces mosdatás bőven elég, ezáltal elkerülhetjük azt is, hogy kiszáradjon a baba bőre, mert nem fog túl hosszú ideig érintkezni a vízzel. Az első hetekben a javasolt adagnak akár a fele is elegendő a babafürdetőből, vízzel finoman adagolva. 

Alaposabb átmosás a popsi, a nemi szervek és a hajlatok környékén szükséges. Az ideális vízhőmérséklet 36-37 Celsius-fok körüli érték. Alkalmazkodjunk a babához, hiszen nem egyforma a hőigényük, egyesek a melegebb vizet kedvelik, mások a kicsit hidegebbet, de mindenképpen maradjunk az ajánlott tartományon belül. A fürdőszoba légterében pedig legyen legalább 24-25 fok! 

Bőrbarát, kíméletes készítmények babáknak

A Naturissimo Herbal baba krémhabfürdő gyengéd tisztítást tesz lehetővé. A makadámia olaj, a mandulatej hidrolizátuma, az allantoin és a vitamin komponensek közreműködnek a hámregenerációban. A csicsóka, az édesgyökér és a körömvirág kivonata szintén támogatja az érzékeny bababőr regenerációját. 

A BIOLA levendulás fürdetője vitamin és gyógynövény összetevői révén támogatja a hajképződést, emellett bőrtápláló olajat is tartalmaz. 

Válasszunk természetes készítményeket, melyek tisztítják, ápolják, és táplálják a kényes bababőrt!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.