Amint arról korábban beszámoltunk, egy végzős diák összeesett a lágymányosi gimnázium november 18-án szombaton, a Budaörsi Városi Sportcsarnokban rendezett ünnepén. A kiérkező mentők életveszélyes állapotban szállították kórházba. A 17 éves Ágoston néhány napon belül meghalt.

Szalagavatón lett rosszul

Egy végzős diák összeesett a lágymányosi gimnázium november 18-án szombaton, a Budaörsi Városi Sportcsarnokban rendezett ünnepén. A kiérkező mentők életveszélyes állapotban szállították őt kórházba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Összeesett az ünnepségen

A 17 éves Ágoston utoljára múlt pénteken volt iskolában. Másnap rendezték a szalagavató ünnepséget a budaörsi sportcsarnokban. Az ünnepségen, miközben tűzték fel a diákokra a szalagot, a fiú hirtelen rosszul lett és összeesett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Készenlétben voltak a mentők

A sportcsarnok dolgozói azonnal a segítségére siettek. Stabil oldalfekvésbe helyezték és szóltak a helyi mentőknek, akik végig készenlétben voltak az ünnepségen. „A budaörsi esetkocsi személyzete azonnal megkezdte az újraélesztést, defibrillátort is használtak, folyamatos újraélesztés közben szállították kardiológiai osztályra” – mondta az RTL Híradónak Győrfi Pál.

Imaláncot indítottak

Ekkor szülei és barátai még abban reménykedtek, hogy a 17 éves Ágoston felépül. Rosszulléte után iskolatársai imaláncot indítottak. Még szentmisét is tartottak a budai Szent Imre Plébániatemplomban, ahová nagyon sokan elmentek.

Nem bírta a küzdelmet

Csütörtökön, a gimnázium Facebook oldalán pedig már megjelent a diák halálhíre. Azt írták, a 17 éves Ágoston szervezete nem bírta a küzdelmet. Több százan fejezték ki résztvétüket az elhunyt diák miatt.

Özönlenek a részvétüzenetek

„Anyaként, és nagymamaként megszakad a szívem! Nyugodjon békében a drága gyermeketek!” Nagyon melegszivű,okos,kedves fiú volt…felfoghatatla…” – írták a hozzászólók.

Szívritmuszavar lehet a halál oka

Az Országos Kardiológiai Intézet főorvosa szerint szívritmuszavar okozhatta a diák halálát. A kardiológus azt mondta, hogy ez lehet egy születési rendellenesség, amelynek semmilyen, előzetes tünete nincsen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: Szent Imre Gimnázium