A sors néha kegyetlen: második gyermekét kellett eltemetnie a napokban egy vásárosnaményi édesanyának. A hétéves Dominik szervezetét a leukémia győzte le. A jelenleg öt gyermeket nevelő, egyedülálló asszony évekkel ezelőtt egy koraszülött babának adott életet, aki egy hónaposan hunyt el.

Lázas megbetegedéssel kezdődött

A szomorú történet 2021 szeptemberében kezdődött, amikor Dominik belázasodott, ezért édesanyja elvitte a háziorvoshoz, aki ekkor még vírusos fertőzésre gyanakodott. Két nappal később vissza kellett volna vinni a fiút a doktorhoz, hogy az óvodai hiányzást igazolják, de végül az édesanyának sikerült elérni azt, hogy gyermekét beutalják egy sürgősségi hasi ultrahangos vizsgálatra. Dominik ugyanis egyáltalán nem evett és nagyon sokat aludt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiderült, mi a baj

A vizsgálat kiderítette, hogy a gyermeknek a mája és a szíve is megnagyobbodott. Edina ezek után elvitte a fiát a kisvárdai kórházba, ahol egy alapos kivizsgálás után diagnosztizálták a leukémiát.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Féléves kezelés

Október elején már a debreceni sürgősségi gyermekbelgyógyászaton kezelték Dominiket, ahonnan átutalták a hematológiára. Itt kezdték meg a féléves kezelést. A fiút 2022 júniusában engedték haza, és öt testvére fogadta otthon nagy örömmel. Ekkor úgy tűnt, sikerült kigyógyulni a betegségből.

Kiújult a leukémia

Alig egy évvel később, 2023. május 10-én a leukémia kiújult, immár súlyosabb formában. Dominik igen nagy fájdalmakat élt át, édesanyja elmondása szerint elsősorban a feje miatt szenvedett. Végig erős maradt és jól viselte a beavatkozásokat.

Agyvérzést kapott

„A kisfiam háromszor is bekerült az intenzív osztályra, az utolsó alkalommal, augusztus 15-én újra kellett éleszteni, de a szervezete még mindig elég erős volt. Szeptember 18-án agyvérzést kapott, ezért az orvosok eltávolították a koponyacsontja egy részét. A szakemberek mindent elkövettek, hogy a gyermeket meggyógyítsák, de aztán néhány héten belül a stroke kétszer megismétlődött” – emlékezett vissza az édesanya.

Nem lehetett megmenteni

„A kórházból október 29-én, 0 óra 41 perckor hívtak, hogy a kisfiam meghalt. Sajnos nem lehettem mellette, mert néhány nappal előtte hazamentem. Addigra egy hatalmas vérömleny keletkezett Dominik fején, és a nővérek javasolták, hogy ne nézzem folyamatosan a gyermekem szenvedését” – tette hozzá a Borsnak.

Utoljára még láthatták

A család még elbúcsúzhatott tőle, ugyanis október közepén bementek hozzá a testvérei és az anyai nagyanyja. Egy pszichológus, aki tudott szájról olvasni, rendszeresen látogatta Dominikot, Egy alkalommal videóhívásban elmondta az édesanyának, hogy mit üzent a fiú: „Anya, ne sírj, légy erős, nekem mennem kell”!

„Még van bőven feladatom”

„Nyolc gyermeket szültem. Ebből egy már felnőtt és saját családot alapított, egy pedig koraszülöttként jött a világra 2018-ban, és csupán egy hónapig élt. Most azt érzem életem legfontosabb feladatának, hogy a még velem élőket tisztességben felneveljem. Közülük a legkisebb négyéves, a legnagyobb tizennégy. Még bőven van velük feladatom” – mondta szomorúan az édesanya hangja.

Eltemették

Dominiket időközben már eltemették, édesanyja pedig bevitte az iskolába a gyermek halotti anyakönyvi kivonatát. A fiúnak szeptemberben itt kellett volna elkezdeni az első osztályt. Sajnos, ez már nem történhetett meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció