Bizonyára mindenki hallotta már az étrend-kiegészítő kifejezést. Igen népszerűek manapság, mindamellett az étrend-kiegészítők köre folyamatosan bővül manapság. Éppen ezért összegyűjtöttünk mindent, amit tudni érdemes róluk.

Mik azok az étrend-kiegészítők?

A HerbaStarnál is kapható étrend-kiegészítők, mint ahogyan az a nevükben is benne van, a kiegyensúlyozott, vegyes étrend kiegészítésére valók. Tápanyagokat vagy más, élettani szempontból fontos anyagokat tartalmaznak, méghozzá koncentrált formában. 

Fontos beszélni arról, hogy az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek. Így reklámozni sem szabad őket úgy, mintha gyógyító tulajdonságuk lenne. Megjelenésüket tekintve találkozhatunk velük tabletta, por, kapszula, de akár folyadék formájában is. 

Árusítani sokféle módon lehet az étrend-kiegészítőket: drogériákban, gyógyszertárakban, élelmiszerüzletekben vagy az interneten is. Internetes vásárlásnál is legyünk körültekintőek, részesítsük előnyben az olyan oldalakat, amelyek minden fontos információval ellátnak bennünket a megvásárolni kívánt termékkel kapcsolatban, mint ahogyan azt a HerbaStar is teszi. Ne feledjük, nem helyettesíti a normál étkezést, hanem kiegészíti azt!

Mire jók az étrend-kiegészítők? 

A bennük lévő hatóanyag nagyon sokféle lehet. Vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó táplálékkiegészítőket már valószínűleg mindenki látott. Ezenkívül léteznek olyanok, amelyek gyógynövények hatóanyagát tartalmazzák, állati eredetű összetevőket tartalmazók, de kaphatunk olyat is, amelyben valamilyen kedvező élettani hatású gomba adja a fő hatóanyagot.

A HerbaStarnál kapható készítmény például az emésztést segíti és támogatja az epeműködést.

Mindenképp fogyasztani kell étrend-kiegészítőt?

Alapvetően a kiegyensúlyozott étkezés biztosítja szervezetünk számára a szükséges tápanyagokat. Azonban adódhatnak olyan élethelyzetek, amikor ki kell egészíteni azokat. Ilyen például a tartós betegségből való felépülés vagy egy szigorú diéta. 

Azt sem szabad elfelejtenünk ugyanakkor, hogy táplálkozásunk rohamosan változik. Egészen mást és máshogyan eszünk, mint 50-100-200 évvel ezelőtt, és az intenzív mezőgazdasági technológiák hatására az élelmiszerünkben található tápanyagok mennyisége is változhatott az elmúlt évtizedekhez képest. Így nem feltétlenül tudunk az étrendünkkel bevinni minden szükséges tápanyagot. 

Mindig az egyéni élethelyzet és állapot a döntő abban, hogy szükséges-e étrend-kiegészítőkhöz fordulnunk. Ha bizonytalanok vagyunk, bátran forduljunk szakemberhez (orvoshoz, dietetikushoz vagy gyógyszerészhez), aki segít a kérdéseink megválaszolásában, és javasolhat is számunkra valamilyen készítményt.

Látjuk tehát, hogy igen nehéz megmondani, kinek milyen mikro- vagy makrotápanyagra van szüksége. Ezzel szorosan összefügg, hogy a különféle táplálkozási irányok, divatos diéták is okozhatnak hiányt. Arra figyeljünk étrend-kiegészítő vásárlásakor, hogy a tudományosan megalapozott tényeket vegyük figyelembe!

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a herbastar.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják olvasóink a Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.