Egy gyömrői férfi elkapta a felesége torkát és fojtogatni kezdte. Eltörte a nő pajzsporcát, az asszony elájult. A férfi azt hitte meghalt, otthagyta a lakásban. Az asszony szerencsére magához tért és kihívta a rendőrséget. Annak ellenére, hogy a bíróság távoltartást rendelt el a férfi még sokáig zaklatta az asszonyt. Intim képeket küldözgetett róla az ismerőseiknek, így akarta ffeleségét megszégyeníteni.

A gyömrői férfi két kézzel megragadta felesége nyakát, és fojtogatni kezdte. Úgy szorította, hogy a későbbi vallomása szerint az ujja is belefájdult.

Csak akkor engedte el az asszonyt, amikor már eszméletét vesztette. A feleség később magához tért, ő maga hívta ki a rendőrséget.

Az igazságügyi orvosszakértő a sérülést közvetett életveszélyesnek minősítette, véleménye szerint a közvetlen életveszély és a halál csak a véletlennek, valamint az orvosi szaksegítségnek köszönhetően maradt el – írják a rendőrség honlapján a 2019. január 11-én történt esetről.

A szakvélemény szerint a pajzsporcának felső nyúlványa eltört, a gége körüli lágy részek vizenyősödtek, valamint nyakának elülső felszínén szemmel is látható többszörös bőr alatti bevérzések keletkeztek.

A bíróság távoltartást rendelt el a férfival szemben, aki ennek ellenére továbbra is zaklatta feleségét. Ismerőseiknek intim fotókat küldözgetett az asszonyról, célja felesége megszégyenítése volt.

A 47 éves férfi ellen emberölés bűntette kísérletének és zaklatás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás lezárult, a rendőrség a keletkezett iratokat most vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek. Ha a férfit a bíróság elítéli, akár 10 év börtönbüntetést is kaphat.

Ez is Gyömrőn történt, klikkelj a címre! A nyomozókat is meglepte: régi katonai teherautóban termesztették a marihuánát Gyömrőn

Kiemelt kép: illusztráció