A Miskolci Törvényszék tizenöt év fegyházra, mellékbüntetésül tíz év közügyektől eltiltásra ítélte azt a nőt, aki tavaly július elején megölte újszülött gyermekét – közölte szerdán Tőzsér Ildikó, a törvényszék sajtószóvivője.

Nem járt terhesgondozásra

Az ítéleti tényállás szerint a nő várandós volt, azonban nem készült a gyermek születésére, nem járt terhesgondozásra, és a védőnőt is csak a cselekményt megelőző egy héttel kereste fel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Senkinek nem szült

Tavaly július elején késő este a vádlott hasa görcsölni kezdett, amit édesanyjának is jelzett, azonban későbbi fájdalmairól és a magzatvíz elfolyásáról senkinek sem szólt – írták.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A WC-n szülte meg

A tájékoztatás szerint a nő a hajnali órákban a WC-re ülve szülte meg gyermekét, a köldökzsinórt pedig egy ollóval vágta el. Az újszülött feje a vízzel telt öblítő részbe merült, ahonnan a vádlott csak néhány perc múlva emelte ki, majd a gyermeket a földhöz ütötte és egy törölközőbe csavarva magára hagyta.

Elrejtette a kicsi testét

Aznap délelőtt – valódi szándékát elhallgatva – egy ismerősét kérte meg, hogy vigye Lyukóbánya erdős külterületére, ahol elrejtette a csecsemő holttestét – írták.

Fulladás és ellátatlanság okozta a halálát

Az újszülött halálát fulladás, ellátatlanság és a koponyát ért ütés okozta. A törvényszék a vádlottat tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt ítélte el, a nő felügyeleti jogát később született gyermekei tekintetében megszüntette – közölték.

Egyre több a hasonló eset

A közlemény szerint törvényszék a büntetés kiszabásakor kis mértékben vette figyelembe enyhítő körülményként a vádlott büntetlen előéletét, sőt súlyosító körülménynek tekintették a valószínűsíthető szándékosságot, valamint azt, hogy egyre több a hasonló cselekmény mind megye, mind pedig országszerte.

Nem jogerős

Az ítélet nem jogerős, a vádlott enyhítésért fellebbezett, az ügyész és a védő három napot tartottak fenn nyilatkozattételre – közölte a sajtószóvivő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet:

Holttestet találtak az érdi templom kertjében, rendőrök lepték el a környéket

Kiemelt kép: Illusztráció